Więc jak napisałem w temacie szukam filmów z takim klimatem.
Wypisujcie jakie znacie ale ostrzegam, większość znanych filmów o tej tematyce widziałem m. in. wszystkie Armie Boga,
Constantine, Adwokat diabła, Legion, Ksiądz, Gabriel itp.
Pamiętam też film że była na końcu armia szatana i prawie wygrała ale wtrącił...
Film czarno-biały, z lat 50. lub 60. Słowa kluczowe: willa na odludziu, zabójstwo chyba za pomocą strzykawki, przebiegły komisarz policji, plot twist.
Szukam horroru, prod. około 2015 lub nieco wcześniej, na plakacie kobieta przeglądająca się w pękniętym lustrze. Fabuły nie pamiętam. Tylko słowa kluczowe:: młoda kobieta, bizneswoman, ojciec, apartament w remoncie, wypadek, zło, alternatywna rzeczywistość.
doslownis widzialam go dopiero na tt ale nie polubilam nawet, wyszukalam na netflixie przeczytalam opis wyszlam na chwilę i zapomnialam jak to sie nazywa i znalezc za chiny nie moge xD jakis film o policjancie do ktorego przybiegla w nocy dziewczyna mowiaca ze ktos chxe ja porwac. policjant ma brode i ciemne wlosy...
Była to stara bajka animowana o chłopcu, który został przemieniony w czarnego i potem nikt nie mógł go rozpoznać. Pamiętam, że bajka kończyła się śmiercią czarodzieja? w wodach Eufratu lub Tygrysu.
Szukam filmu który ogladalam chyba w 2016/17 roku
Młode małżeństwo przeprowadziło się do domu który stał chyba w okolicach pustynnych, było kilka domów obok albo stał tam sam
Pamietam ze chyba na suficie pojawiała się pleśń i na pewno zdechł im pies bo coś w tym domu go zabilo
Szukam filmu w którym główna bohaterka musi odnaleźć skradzione przez jej męża pieniądze w celu ratowania dziecka. Jej mąż ukradł pieniądze i pozostali złodzieje próbuje odnaleźć łup. Pamiętam, że w filmie odnajdywali wskazówki gdzie są ukryte na basenie, a finałowa akcja działa się na podziemnym parkingu.
Szukam filmu o chłopaku którego zostawiła dziewczyna. Cały czas przesiadywał w pokoju aż jego mama zadzwoniła po jego kolegę który pracował w klubie jako barman oni tam polecieli ten chłopak dostał tez prace jako barman i podrywali dziewczyny w końcu jeden z nich się zakochał w takiej dziewczynie jak robił jej drinka...
więcej