Witam, szukam filmu w którm matka machore dziecko. Musi podjąć decyzję, czy ma poddać go operacji czy nie. Zadna z możliwości jednak nie jest dobra, gdyż operacja może się nie udać, jednak kiedy dziecko nie zostanie jej poddane, to stan jego zdrowia może się bardzo pogorszyć. Decyzję musi podjąć matka.
Czy ktoś zna...
Szukam filmu o tematyce motywacyjnej ktora popudzi do dzialania typu Po prostu walcz 1,2 Bezcenny dar , Siła spokoju cos polecacie?
Jak w tytule. Nie pamiętam, o czym był cały film, tylko ten wątek. Mężczyzna był chory psychicznie i np. w czasie spaceru z żoną w parku, pływania po stawie widział makabryczne sceny. Ostatecznie (jeśli dobrze pamiętam) wyskoczył przez okno, popełniając samobójstwo.
Na początku filmu bogaczy wchodzi do mechanika i jest tam kobieta on myśli że to sekretarka czy coś okazuje się że ona jest tym mechanikiem króry miał podrasować jego sportowy wóz ford GT potem ona wsiada i on do forda i jadą na tor w ramach testu on jest zadowolony i zdziwiony że tak dobrze ona prowadzi namawia ją na...
więcej
1. Ktoś posiadał portret, który starzał się zamiast niego. To czyniło go nieśmiertelnym. Był bardzo grzeszny i jego odbicie w obrazie było coraz obrzydliwsze z każdym popełnionym grzechem.
2. Film raczej o młodych ludziach. Jeden z nich uciekł z domu i mieszkał na strychu u innego. Reszta żywiła go, przynosiła mu...
Witam, poszukuje filmu którego zapomniałem a bardzo mi zależy by jeszcze raz go obejrzeć. Z tego co pamiętam film jest o czarnoskórym biznesmenie, który poszukuje w agencji znajomości po czym zakochuje się w przedstawicielce który przyszła ( mężatka).
Podrywa ją, zabiera ją na romantyczne spotkania. Na końcu filmu...
Na początku filmu bogaczy wchodzi do mechanika i jest tam kobieta on myśli że to sekretarka czy coś okazuje się że ona jest tym mechanikiem króry miał podrasować jego sportowy wóz ford GT potem ona wsiada i on do forda i jadą na tor w ramach testu on jest zadowolony i zdziwiony że tak dobrze ona prowadzi namawia ją na...
więcejCześć szukam filmu i z tego co pamiętam była to krótkometrażówka. Jedyne co pamiętam to że jakieś małżeństwo jechało samochodem chyba przez las i zatrzymali się w miasteczku w którym żyły zmarłe gwiazdy jak Elvis Janet Joplin itp ale kiedy chcieli opuścić miasteczko to mieszkańcy usiłowali ich zatrzymać.
Zakładam nowy temat i jeszcze raz proszę o pomoc w znalezieniu filmu.
Podsumowując, co wiem:
1. Film na pewno skandynawski, chyba fiński lub norweski, z nurtu tzw. naturalizmu.
2. Oglądałem go chyba w połowie lat 90-tych na "dwójce" być może w jakimś cyklu filmowym (Kocham kino czy coś takiego).
3. Był...