Szukam filmu który oglądałem kilka lat temu i pamiętam z niego nie wiele , aczkolwiek był bardzo ładny . Bodajże był on na faktach - okruchy życia.
Matka z córka przeprowadziły sie do nowego miasteczka . Matka córki była chyba chora psychicznie bo znęcała się nad córką , pamiętam sceny gdy za karę przypalała ja...
Witajcie. Na pewno ktoś wie. Ja sobie nie mogę przypomnieć aktorów.
Film opowiada historię amerykańskiego komika, który odmienił świat TV wprowadzając do niego nowe formy oddziaływania na widza.
Jedna z początkowych scen: człowiek z branży telewizyjnej obserwuje z rosnącym zaciekawieniem występ jakiegoś komika na...
Witam wszystkich serdecznie :)
Mam sprawę taką jak w temacie. Chciałabym pooglądać kilka dobrych filmów w których pojawią się roboty, androidy, sztuczna inteligencja lub cokolwiek podobnego. Najlepiej by było jakby był to główny wątek całego filmu.
I może nie świadczy to najlepiej o moim guście ale wolałabym żeby to...
Prawda jest taka, że pamiętam jedynie urywki filmu więc ciężko będzie ułożyć tą mozaikę.
Psycholog, morderstwa i pamiętam, że za tym wszystkim ostatecznie stała azjatka. (albo jej brat (nie jestem pewien, czy nawet ona nie była tym bratem))
Mam prośbę o pomoc. Poszukuję tytułu pewnego filmu. Widziałem go może z 6-7 lat temu na Polsacie. Była to chyba brytyjska produkcja z lat 80-tych ubiegłego wieku. Głównymi bohaterami byli chłopiec i dziewczyna w wieku wczesnoszkolnym. Posiadali oni zdolność rysowania jakiejś alternatywnej krainy za pomocą ołówka,...
Szukam filmu w którym jakiś azjatycki karate mistrz musiał wytrenować kolesia
Był potrzebny do jakiejś specjalnej akcji
Pamiętam że musiał łapać pałeczkami muchy
Musiał chodzić po jakis palach
Jak zgaszono światło to spadł
To nie jest Karate kid
Szukam filmu, który byłby podobny do ,,to tylko seks", ,,sex story", ,,miłość i inne używki" czy ,,strictly sexual" ;) Czyli, dokładniej mówiąc romans, gdzie seks odgrywałby jakąś rolę - znacie coś? :)
Odnieśliście może wrażenie że scena gdy Mia odnosi kartony na strych(lub piwnicy) jest ukłonem dla filmu Polańskiego lub inspiracją?
Dlaczego? Po pierwsze znamię które pojawia się na jej ręce tylko wtedy przybiera aż tak wyraźną literę A(jak z ang. antichrist ), zazwyczaj to takie połączenie X z A.
Po drugie wózek...
w których jest pokazane wieszanie pasożytów społecznych, oprócz ''Zmowy" i Krótki film o zabijaniu", które już widziałem.