Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

ktoś mi zaproponuje dobry western,mianowicie chodzi mi o krótki ale dobry. Napisze,że obejrzałem te dwa;
http://www.filmweb.pl/film/Zdarzenie+w+Ox-Bow-1943-127907
http://www.filmweb.pl/film/Untamed+Frontier-1952-106815

Szukam filmu ( chyba komedii ) o wyścigu samochodowym który kończył się w
Paryżu
Pamiętam stare samochody (jakieś lata 30 )
Ktoś powiedział jakbyśmy pojechali inaczej zjechalibyśmy schodami Montmartu
Jakiś facet się wnerwił że dano mu wygrać
Chyba też jak jechali pociagiem to rozebrali go na opał

moi drodzy użytkownicy, czy wiecie, gdzie będzie można obejrzeć online rozdanie Zlotych Globów? jak ktoś ma link, to bardzo proszę :))

użytkownik usunięty

a może nie był to teledysk? kiedyś natknęłam się na klip z czymś podobnym do teatru fizycznego, tańca scenicznego. mężczyźni i kobiety ubrani elegancko, codziennie. wchodzili w różne interakcje - bardzo dużo akcji działo się na poziomie parteru, wszystko sprawiało wrażenie genialnej improwizacji.
atmosfera była dosyć...

więcej

Raczej normalne seriale, ale anime też mogą być.
Generalnie szukam:
1. Romans, taki gdzie miłośćjest przedstawiona w romantyczny sposób, gdzie rozwija się relacja między ludźmi (a nie jak w filmach z USA, że ledwie się znają już wskakują do łóżka i są w sobie mega zakochani)
2. Film z młodą kobietą, która jest...

i np. terroryzuje miasto, jest inteligentny itp. bawi sie policją, ale coś "normalnego" a nie filmy typu Seven itp... tam nikt nie terroryzuje miasta.. a mi chdozi o taki film gdzie ludzie naprawde żyją w strachu, a on gra na nosie policji.

Jak w tytule, poszukuje tytułu filmu z lat '80 lub '90, w którym mężczyzna w określonych okolicznościach ulega przemianie w rogatego diabełka. Dokładnej fabuły nie pamiętam, wiem natomiast, że do przemiany tej dochodziło między innymi w wyniku kontaktu intymnego z kobietą. W jednej ze scen w filmnie mężczyzna tek...

film opowiada jak francuz leci do stanow na studia bo dostal wize lub stypendiom i byl kixboxerem (cos takiego) mial tam problem z gangami film z lat 90

Film widziałem kilka lat temu, prawdopodobnie na HBO. Opowiadał o ok. trzydziestoletniej kobiecie (blondynce), która zakochuje się w pietnastoletnim chłopcu, którego wychowuje ojciec. Poznaje go chyba w klubie fitness. Pamiętam że bohaterka ma 2 przyjaciółki, a jedna z nich ma sponsora Rosjanina. Bohaterka mieszka...

Kilka lat temu ogladałem w polskiej tv francuski film romantyczny. Film prawdopodobnie powstał w koncu lat 90tych. Nie pamietam fabuły, a zaledwie kilka wątków:
- motyw wynajmowania mieszkania z balkonem w kamienicy podczas czyjejś nieobecności.
- motyw hodowli kwiatów lub ptaków na balkonie
- główna bohaterka to...

więcej