Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

WPISUJCIE WASZYM ZDANIEM NAJLEPSZY FILM ROKU 2014 TAKI CO WAS NAPRAWDĘ ZASKOCZYŁ BĄDŹ NIE ZAWIÓDŁ.

Potrzebuję jak najwięcej filmów o przyjaźni męsko-damskiej, która nie kończy się romansem. Zna ktoś, coś?

Niestety nie pamiętam za wiele, ale film był o młodym chłopaku, który po popełnieniu jakiegoś przestępstwa miał do wyboru (może miał narzucone) więzienie lub szkołę chyba jakąś wojskowa ale nie jestem pewna. Z nalawszy się w tej szkole pomagał w jakimś miasteczku w trakcie powodzi. Oczywiście zmieniło się też jego...

Film bodajże z lat 50-80, oglądałem za dzieciaka. Problem z tym, ze pamietam tylko jedna scene gdy dwójka/trójka ludzi utknęła w windzie na linie która prowadziła do jakiegoś klasztoru na wysokiej górze. Z góry dzięki

hey,
od pewnego czsau szukam kilku tytułów bajek, które oglądałam z 10, 15 lat temu. niestety pamiętam jedynie ich fragmenty, byłabym b wdzięczna, gdyby ktoś mi pomógł..

- bajka o żabie-agencie, chyba nazywał się freddie. wszystko działo się w londynie, był atak an buckingham palace, big bena itd., ktoś je...

Szukam filmu, ale nie pamiętam juz jego tytułu. Jest tam motyw z kranem. Ojciec cierpliwie uczył go zakręcać wodę i syn to robił, ale i tak wyszło coś nie tak. Koledzy nauczyli go, by na pytanie, "co będziesz robił" odpowiadal: "pić" i mieli z tego ubaw.
Będę wdzięczna za podpowiedź.

Cześć.
Mam problem. Poszukuję filmu z lat 80/90 opowiadającym o miłości. Mówi też o nauce tańca - Salsy. Pamiętam, że zakochani tańczyli na bilboardzie, którego tłem była plaża. Jako podkłady muzyczne leciały tam piosenki "Margarita" i "Puerto Rico" (nie wiem czy są to ich tytuły). Nie wiem niestety jaki film nosił...

więcej

Witam, szukam filmu francuskiego który opowiada o kobiecie którą zdradził chłopak/maż i wyrusza ona w podróż aby ktoś zrobił jej dziecko, w podróży spotyka ją wiele perypetii.

Szukam najlepszych filmów biograficznych

szukam starego filmu chyba z lat 90. pamietem dwie sceny. Początkowa : dwie mlode kobiety stoja przed wystawa slepowa i poznaja dwoch facetow. Jedna scena byla dosc wymowna, kobieta miala na sobie tylko perly, miala zawiazne oczy i zwiazane rece