Poszukuje nazwy filmu starszego, czarno-białego w którym główny bohater został dotknięty przez moce poza światów (były to gadające głowy) i dzięki temu mógł spełniać każde swoje życzenie, które wypowiedział. Pamiętam scenę z tygrysem i że na końcu ten dar okazał się dla niego jednak przekleństwem niż błogosławieństwem
Witam, wczoraj w "uwadze" był ciekawy reportaż o samozwańczym stróżu prawa, który zachowuje się wręcz jak jakiś komik ewidentnie przesadzając w wieku sytuacjach.
Pytanie: czy ktoś zna jakieś filmy o takiej tematyce? "Taksówkarza" znam, a chodzi mi raczej o coś a'la komedia, gdzie "stróż" ewidentnie przesadza.
Szukam filmu w którym była inwazja chyba 3 znajomych zostali w domu jakoś tak koniec filmu był taki że poszli do nieba i tam balowali
Coś co mnie wciągnie, zaskoczy. Ostatnio mnie wciągnęło "Zeszłej nocy w Soho".
Tylko komedia, dramat, thriller, w ostateczności horror. Polskich polecać mi nie trzeba - śledzę na bieżąco.
Jaki tytuł nosi film o uczennicy która ktoś nagrał w intymnej sytuacji i rozpowszechnił film w szkole po czym doprowadziło to dotragedii. Film był chyba z któregoś kraju skandynawskiego.
Film kilkuletni, chyba hiszpański, cała akcja dzieje się w mieszkaniu (łazience), dwoje bohaterów, starszy facet i dziewczyna. Ona chyba jest studentką, a on profesorem, ale nie pamiętam czego dotyczy relacja.
opis jak opis ale czy ktoś pomoże, amerykański (anglojęzyczny na 100%), nie starszy niż 5-6 lat:
"Jak babka chciała się zabić, sprowadziła na weekend rodzinę, siedzieli przy kolacji ona rozdawała drobiazgi im, pamiątki, potem wszyscy się rozjechali do domów i tak została sama z mężem to on jej dal tabletki do...
Film przyrodniczy. Wydaje mi się, że nie było tam lektora. Widziałem tylko fragment, ale zapamiętałem jedną scenę, która zrobiła na mnie spore wrażenie - przy majestatycznej muzyce jakieś "żyjątko" się rozwijało, pod koniec sceny okazało się, że są to narodziny komara. Dzięki z góry za pomoc :)
Początek lat 90, raczej kino familijne chyba. Historia miała miejsce w Stanach Zjednoczonych, bezdomny w wyniku jakiś dziwnych zbiegów okoliczności zaczyna się opiekować trójka rodzeństwa, którzy prawdopodobnie w wyniku wypadku stracili oboje rodziców.