Witam. Poszukuje starego filmu (orientacyjnie lata 60-80) z którego pamiętam niestety tylko urywek, a którego widziałem jako dzieciak. Wydaje mi się, że jest to film osadzony w XVIII-XIX w. i opowiada o kolonizacji przez Brytyjczyków, któregoś z krajów Ameryki Południowej, bądź Afryki. Możliwe też, że jest o czymś...
ale trudno sprecyzować jakiej :) odpadają wszelkie w stylu American Pie,
jedne z lepszych, moim zdaniem, to Diabeł ubiera się u Prady, Lepiej późno niż później, Nietykalni i Plotka
poza tymi większość komedii wydaje mi się mocno głupawa :)
Oczywiście nie musi to być jakiś strasznie ambitny film z przesłaniem, ale...
Film jest o chłopaku. Jedyne co z niego pamiętam to to, że stracił przytomność, został przeniesiony do czyjegoś domu i położony na stole w celu zbadania. Badanie robiły matka z córką i podczas badania dostał erekcji. Żeby nie zdemoralizować córki, matka przykryła penisa dużym garnkiem.
Nie znam tytułu i aktorów natomiast wiem o czym był. Scena, która najbardziej utkwiła mi w pamięci wyglądała tak: dziewczyna mieszkała na pewno z ojcem i szła na bankiet czy elegancki wieczór z zamożnym mężczyzną. Jej tato kupił jej różową sukienkę, ona chciała ubrać czarną, ale, żeby nie zrobić przykrości ojcu,...
O człowieku który zostaje zatrudniony przez kancelarię Stalina by produkować filmy propagandowo-dokumentalne o "wodzu narodu". Szczególnie utkwiła i w pamięci scena kiedy któregoś wieczoru żona gł. bohatera powiesiła się (depresja czy cos?) a kiedy ten w szoku wybiegł z domu spotkał przechadzającego się Stalina. Stali...
więcejWitam. Lata temu, jeszcze w dzieciństwie oglądałam serial, w którym mężczyzna zginął (prawdopodobnie pod pociągiem, ale to mogło mi się pomieszać), i powrócił w drugim wcieleniu jako przystojny mężczyzna. Przez kolejne odcinki odkrywał kim jest, i próbował się zbliżyć do swojej rodziny, ale nie mówił im, kim jest. Nie...
więcejCześć jak w temacie, przeszukałem te popularniejsze, ale to nic z tych. Ten film jest dość stary, oglądałem go około 10 lat temu, na pewno chodziło tam o pożar lasu i dość istotne w tym filmie było to, że żona/dziewczyna martwiła się o męża/chłopaka, który gasił ten pożar, na końcu on chyba ginie.
Czy ktoś zna filmy z motywem jak w temacie? Może to też być jeden z wątków w filmie :) Szukam od kilku dni ,ale niestety zbyt dużo nie znalazłam .
Witam,
kiedyś na TVP 2 po 22.00 oglądałem film z cyklu "Grażyna Torbicka: Kocham Kino". Był to czarno-biały, belgijski film z lat 70-tych (?) XX wieku (chociaż nie dam sobie ręki uciąć, że pochodzi akurat z tego okresu). Jego tytuł zapamiętałem jako "Sprzedawcy" (na pewno tytułem było jedno słowo określające...
SZukam filmu , był o miłości nastolatków pamiętam tylko że przyjechał jakiś przyjaciel takiego chłopaka który grał w kapeli i ten chłopak miał dziewczyne i ta dziewczyna zakochała się w tym przyjacielu pamiętam tylko scene jak zaprosiła go do domu myśłe że jej matka częśto wyjeżdżała i ostatnią scene jak dziewczyna...