Poszukuję tytułu filmu. Film oglądałem dawno temu w telewizji, wydaje mi się, że nosił tytuł Idol, lub coś w ten deseń.
Opowiadał on o człowieku, który miał obsesję na punkcie swojego "Idola", sportowca (baseballista/koszykarz/footbalista, albo coś podobnego).
Wydaje mi się, że prześladował go i chyba chciał go...
Książek o Artemisie Fowlu powstało 6, a filmu ani jednego. Prace nad filmem zaczęły się już w 2002 roku, a mamy 2009! Film miał powstać w 2008 roku. Książki Eoina Colfera są wspaniałe ("Artemis Fowl" jest może nawet lepszy od "Harrego Pottera"), więc dlaczego jeszcze nie widzę filmu w kinie?!. Pisać co o tym...
Pamietam jeden odcinek kiedy pacjentka chciala byc piekna I mloda I kupila gdzies 'eliksir mlodosci', ktory dzialal cuda.. Niestety efekty uboczne byle straszne I kobieta w ciagu jednej nocy zminila sie w staruszke.
To lecialo gdzies za Walesy, bylo kilka odcinkow I w kazdym opowiedziana byla inna hisoria, troche...
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiecie o co mi chodzi. Otóż poszukuję filmów raczej nowych, z ostatnich lat, które nie muszą być tematycznie powiązane, ale mają mieć to "coś". Chodzi mi o produkcje typu "Frank", "Mandarynki" czy "Blue Ruin" (słaby film, ale jeśli chodzi i sposób kręcenia i realizacji to się wpisuje w tę...
więcejJak w tytule. :) Widziałam go z 10 lat temu w telewizji, na Chiny nie jestem w stanie przypomnieć sobie tytułu (więcej niż 3 słowa to miał na pewno), główny aktor dziecięcy ma chyba na nazwisko Olsen. Jego postać miała na imię Al, był to chłopiec-klon lub cyborg (lub coś w tym rodzaju), który został stworzony, by - jak...
więcejbohater jest dziennikarzem szuka ludzi, którzy maja ostatnie kopie kasety z filmem- działa na psychikę. Główny bohater ma długi. Twórca kasety na której jest film jest znanym nieżyjącym już reżyserem. Dziennikarz dostaje ostatnią kopię filmu od żony reżysera. Ostatnia scena odbywa się w dużej sali kinowej, gdzie jest...
więcejznacie produkcje utrzymane w klimacie takiego filmu jak "z podniesionym czołem"? (z Dwaynem Johnsonem).Chodzi mi głownie o to że jakiś twardziel przeciwstawia się bandziorom,broniąc np swojej rodziny lub innych mieszkańców jakiegoś miasteczka.
Oglądałem go pare lat temu, pamiętam że był to film o człowieku który był obiecującym zawodnikiem futbolu amerykańskiego, lecz przez kontuzję został w swojej mieścinie Coldwater. Kojarzy ktoś tytuł?
czy znacie moze jakies seriale przepelnione chamskimi wypowiedziami, pelne sarkazmu i ironii? caly seriql nie musi byc na tym oparty, moze byc chociazby pojedynczy bohater, obojetna mi tematyka, gatunek (byle nie cos majace akcje xx lat temu)
to co przychodzi mi na mysl to dr house, czasem w suits sie tez cos takiego...