Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Chciałabym spytać was czy kojarzycie pewien film. Nie napiszę o nim zbyt wiele, a jedynie wyrwane wątki, ale może któraś z Was pomoże mi znaleźć jego tytuł.

Było tam np. coś takiego, że dzieci biegały do szarego kamienia z wydrążonym czerwonym sercem, te dzieci miały ojca ale on znalazł sobie kobietę ona miala...

Cześć wszystkim,

poszukuję filmów, w których fabuła jest oparta na działaniach i myśleniu dziecka/dzieci. Chodzi mi tylko o takie filmy, z których wypływa ich punkt widzenia i sposób patrzenia na świat. Aby ułatwić podam przykłady filmów, które różnią się znacznie między sobą, ale które jednocześnie ww. opis...

Szukam filmu, prawdopodobnie Polskiego, jedyne co pamiętam to, że jakaś dziewczyna zatrudnia się w niezbyt przyjemnym lokalu w celu uzyskania jakiś informacji ( nie pamietam o co chodziło) chyba jej ojciec zleca dwóm karatekom aby mieli na nią oko później w lokalu oni spuszczają łomot ''ochronie''.

Cześć,
to mój pierwszy post.
Szukam tytułu filmu zagranicznego, który miał premierę w tym roku. Jest to film o parze i widziałem tylko trailer, więc opiszę kilka "migawek", która pamiętam:
- Bohaterka wyjeżdża do innego kraju i zostawia swojego chłopaka
- Bohaterka tańczy z laptopem
- Przeglądają google maps żeby...

więcej

Witam.
Poszukuje tytułów dwóch filmów.
1. Dramat, opowiada historię chłopca który wraz z rodziną przeprowadził się do Anglii, Irlandii itp. (do któregoś z tych krajów). Historia toczy się może w XIX-XXw. Przeprowadzili się prawdopodobnie z USA (chodź nie jestem pewna). Chłopiec miał kilku braci, niektórzy w trakcie...

więcej

Chodzi mi o takie powtarzajace sie detale, ktore troche psuja odbior filmu.
Jak dla mnie, nastepujace rzeczy:
1. Mycie zebow bez pasty.
2. Rzyganie bez rzygow.
3. Sztucznie wygladajaca krew.
4. Branie kapieli w pianie.
5. Tryskajace krwia rany postrzalowe
6. Spanie w butach
7. Niebieskie swiatlo dochodzace nie...

więcej

Bibliotekarz 4
Czy ktoś wie czy została nakręcona 4 część?
Jak tak to ma do niej dostęp najlepiej z lektorem pl.

użytkownik usunięty

Szukam filmów, których akcja rozgrywa się w Stanach Zjednoczonych. Obojętnie jaki gatunek, obojętnie jaki stan oraz jakie miasto, ale chciałbym aby duża część filmu skupiała się na klimacie, danym miejscu, kulturze. Bardzo mi zależy aby film dobitnie to ukazywał. Dobrym przykładem jest Fargo, film w którym oddany jest...

więcej

Czy mogli byście polecić mi jakieś filmy, które porywają widza, wzruszają i chwytają za serce?

Witajcie, już od wielu, wielu miesięcy poszukuję filmu, w którym jest małżeństwo i pewnego dnia kobietę zaczyna ktoś prześladować, podejrzenie pada na byłą dziewczynę męża. Główna bohaterka stara się dociec, kto czyha na jej życie. Ma też siostrę, którą bije mąż i podejrzenia padają też na niego. Gdy detektyw, który...

więcej