Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam,

Poszukuję pewnego filmu, który widziałem wiele lat temu w dzieciństwie. Jest to dramat (tak sądzę). Fabuła dotyczy amerykańskiego małżeństwa, które zgubiło się wraz z jakąś grupą osób w jakimś mroźnym miejscu (nie pamiętam gdzie działa się akcja). Było to jakoś przed świętem dziękczynienia. Wbiło mi się w...

Witam,
Szukam tytułu filmu, ok 10 lat temu oglądałem w tv film o bandzie bandytów brutalnie rabujących banki, o ile mnie pamięć nie myli były między nimi jakieś więzy krwi.
Pamiętam jeszcze że był tam motyw ścierania sobie lini papilarnych, pod koniec filmu wszyscy się rozdzielają, robią jakieś operacje plastyczne,...

więcej

Witam. Poszukuję filmu, w którym kolesiowi odbija i zamierza wybić sąsiada-pedofila, który się wprowadził, czy od zawsze tam mieszka. Werbuje w tym celu syna swojej konkubiny i razem uprowadzają kolesia do swojego domu, tam trzymają go w wannie i chyba zabijają. Coś kojarzy mi się ze śniegiem, pada na koniec filmu albo...

więcej

Szukam filmu, który oglądałam kilka lat temu. Oczywiście nie pamiętam zbyt wielu szczegółów jedynie to że opowiadał o patologicznej rodzinie, w której brat (?) wykorzystywał seksualnie siostrę, a w piwnicy tego domu była więziona jej babcia lub matka. Pamiętam też scenę kiedy miała ona za ciastka pobić tą babcię lub...

więcej

film był o tym ze ludzie zeby przezyc musieli sie schowac w bibliotece i palic ksiazki bo na zewnatrz byla straszna zima i wszystko zamarzalo taki film o katastrofie tak jak by

Film był o dwóch braciach. Młodszy był nieco upośledzony i bardzo chciał należeć do takiej imprezowej ekipki, oni jakoś tam go przyjęli, ale potem zabawili się jego kosztem, chyba zamknęli go w jakiejś szopie, czego on nie przeżył (chyba się zabił). Wtedy pałeczkę przejmuje jego starszy brat, który jest jakimś...

Przykladowo moze byc Faraon. Az trudno uwierzyc, ze jest to polski film

np o nieśmiertelnym co sie zakochał w śmiertelniczce ? np o wampirach , dracula , wilkołak albo inne jakieś ? błagam nie zmierzch bo oglądałam ;p

Cześć,

Kiedyś w necie miałem okazję podejrzeć trailer horroru (data produkcji chyba już po roku 2010 czyli w miarę świeży), kompletnie nie kojarzę tytułu, natomiast w pamięci zapadło mi kilka charakterystycznych scen, gdzie głównych bohaterów dręczyły jakieś dusze / demony uwięzione w ... ścianach domu. Pamiętam, że...

więcej

Witam, prosiłbym Was o podawanie filmów o teoriach spiskowych.