Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmów koreańskich lub japońskich, które są utrzymane w zachodniej stylistyce. Gatunek obojętny.

Po długim czasie spotykają się dwaj bracia. Jeden jest studentem, drugi miejscowy przebywa w stanie Nowy Meksyk lub Teksas. Bracia jadą samochodem do domu tego miejscowego i pod drodze spotykają grupę studentów, którzy nieopodal wynajmują dom i ciągle imprezują. Jeden z braci (ten przyjezdny) dołącza do grupy, drugi...

więcej

Akcja dzieje się w stanie Nowy Meksyk lub Teksas. Po długim czasie spotyka a się dwóch braci. Napotykają grupę studentów wynajmujących nieopodal dom. Jeden z braci wraca do domu drugi (ten przyjezdny) dołącza do grupy studentów i razem imprezują.
Po pewnym czasie uwolniony zostaje demon, studenci znikają po kolei a...

więcej

Cześć, szukam podobieństw w filmach, serialach np. jakis specyficzny ruch albo postać która sie powtarza w jakimś gatunku. Cos na zasadzie ,Wstawanie rano i zakładanie kapci albo toasty dicaprio, tylko może coś bardziej kreatywnego. Moze cos jak James cameron i jego sceny seksu gdzie skupia się bardzo na rękach ....

Poszukuję bajki/ filmu animowanego wyprodukowanego w okolicach 2000 roku lub nawet starszego. Nie pamiętam czy odtwarzałam go na VHS czy płycie CD. Film chodzi za mną już od dawna, a ja nie umiem go znaleźć, bo nikt nie zna takiego, więc może tutaj mi ktoś pomoże. Postacie w tej bajce są chyba zwierzątkami, ale...

Poszukuje filmów seriali kryminalnych z nutką czarnego humoru w stylu "The Clue " Agathy Christie filmu "Na noże"

Polećcie proszę filmy o ludziach, którzy się pogubili w życiu, którzy próbują się odnaleźć w świecie, czują się nierozumiani i niepasujący do świata. Coś jak Joker.

Gdzie znajdę ten film (z 2021 r.) z polskimi napisami.

Witam.
Pamiętam jedynie, że akcja działa się w domu. Kobieta uprawia seks z właścicielem domu po tym jak związała go do krzesła. Robi to wbrew jego woli. W dalszych scenach właściciel ćwiartuje jej zwłoki i wystawia w workach na śmieci przed domem. Coś mi się kojarzy, że nie tylko ją poćwiartował. W grę chyba też...

1/3 ludzkości wyginęła jednego dnia, ale "echa ich duszy", albo ich duchy, albo projekcje, cokolwiek (to skomplikowane) codziennie odgrywają kilkuminutowe (zawsze te same) scenki. Np. Ojciec głównej bohaterki codziennie je z rodziną śniadanie. Ale z tymi duchami nie ma kontaktu, to tylko "projekcje", albo "echa". Aż...

więcej