Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hej, szukam filmu. Z fabuły pamiętam mniej więcej tyle :
Główny bohater to młody mężczyzna, który chce odebrać sobie życie załamany śmiercią swojej żony/narzeczonej, która zginęła w wypadku samochodowym. Jego najlepsi przyjaciele (mężczyzna i kobieta) starają się odciągnąć go od samobójstwa, jednak ostatecznie nie...

więcej

Z gatunku "nie jest tak jak się wydaje". Rok prod. około 2005. Słowa kluczowe: luksusowy apartament, pisarz albo wydawca, aktor udający policjanta, sekretarka z obsesją, świnie na farmie zjadające zwłoki.

Hej oglądałem rok temu film gdzie pewien gangster był winny coś mafii i nie miał jak tego uregulować i został złapany przez nich i torturowany. Nagle wtedy udało mu się wyswobodzić i i gdy uciekał zabrał jakąś cenną rzecz mafii oraz uwolnił prostytutkę, która prawdopodobnie zostałaby zabita.
Gdy razem uciekali...

Obejrzałem film "W co grają ludzie" i przypomniał mi się podobny, prawdopodobnie nie starszy niż 10 lat film. Grupa przyjaciół jedzie na weekend do letniego domu w lesie, czekają ich tam dość zabawne i nieoczekiwane perypetie. Film prawdopodobnie amerykański. Ktoś może kojarzy i pamięta tytuł ? Z góry dziękuję.

1. Proszę o filmy dokumentalne o drag queens i drag kings, o tym czym jest drag i jakie osoby się tym zajmują - wszystko w formie przychylnej tym osobom i temu, co robią i kim są.
2. Proszę o filmy mówiące o tym, jakim złem i głupotą jest branie narkotyków i o tym jak wyjść z tego nałogu.
3. Proszę o filmy o...

więcej

Hej, jakiś czas temu oglądałam film o chłopaku z zespołem Aspergera,który przez despotycznego ojca zostaje wysłany na terapię,tam poznaje dziewczynę i jeszcze jednego chłopaka,razem uciekają ukradzionym samochodem terapeutki,jego ojciec go szuka.Tą dziewczynę gra córka jakiegoś znanego piosenkarza.Super film ogólnie...

więcej

Dodajcie Indiana Jonesa do bazy światów

Hej,
Szukam starego filmu (najprawdopodobniej czarno-białego), który widziałem dawno temu, stąd nie jestem pewien wszystkich szczegółów. Film opowiada historię pary, która z powodów finansowych udostępnia swoją posiadłość do zwiedzania. Wśród zwiedzających żona poznaje atrakcyjnego mężczyznę, w którym się zakochuje....

więcej

Cześć, po mozolnym i bezowocnym poszukiwaniu postanowiłem poszukać pomocy tutaj.
Szukam filmu, którego pamiętam następujące przebłyski:
- matka każe synowi uwodzić kobiety, które potem są więzione,
- jest to ich sposób na życie, bo z tego co pamiętam, to zwykle są to bogate kobiety i ich majątki wykorzystuje...

Film oglądałam z początku lat 90 na kasecie VHS o Nostrodamusie, był to dokument. Szukam po internecie, ale żaden nie jest tym dokumentem, którego szukam. Film mógł być nawet z końca lat 80.