Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

mogą być też z bardzo małą liczbą dialogów, monologów, lub bez dźwięku dla głuchoniemych. Znalazłem tylko "Naga wyspa". Chodzi mi o filmy wyprod. po 1950 roku. Z góry dzięki.

Jak w temacie podajcie jakieś komedie rozgrywające się w latach 20,30 albo jeszcze dawniej:) Mogą to być romantyczne jakieś zwariowane po prostu komedie:)
Coś jak Misjonarz
Histeria - Romantyczna historia wibratora albo
Zacznijcie rewolucję beze mnie

Film o 4 przyjaciółkach był emitowany na polsacie 4-5 lat temu opowiada o 4 przyjaciółkach
które zakopują pod jakimś drzewem swoje skarby po kilku latach spotykają się ale już nie są tak dobrymi przyjaciółkami postanawiają naprawić więź
proszę niech mi ktoś pomoże szukam go już 4 lata i nie mogę go odszukać

Szukam filmu z lat 30-40 czarnobiały który kiedyś był emitowany w telewizji TVP. Akcja w scenerii chyba Nowego Yorku, lata 30, o facecie który nie lubił świąt, przebywania z rodziną. I chyba miał wypadek po którym pokazywany obraz tego faceta, jak wygladało by jego zycie gdyby nie miał rodziny, pamiętam że był jakiś...

więcej

hej wam .

A więc tak szukam filmu Thriller lub Kryminał nie jestem dokładnie pewna
Był tak koleś gościu który był na początku zły i coś tam wyrabiał nie wiem moze terrorysta ;p I potem sie pojawila tam jakas dziewczyna albo byla policjantką albo przypadkowa osoba , na początku on probowal ja zabic ale potem...

Kim jest Pinokio w Shreku? Rebootem, remakiem, crossoverem czy może jeszcze czymś innym? czy Disney może poznać DreamWorks o wykorzystanie tej postaci.

Akcja dzieje się w średniowiecznym zamku, podczas drugiej wojny światowej, prawdopodobnie na terenie Francji. Główny bohater przebywa w nim, kiedy do zamku przyjeżdżają żołnierze niemieccy. Bohater postanawia się z nimi rozprawić w sposób, którego nie powstydził by się "Kevin sam w domu", czyli przy pomocy pułapek i...

więcej

Szukam filmu, kiedyś widziałem trailer. Główny bohater, chyba czarnoskóry pracuje w sklepie budowlanym. Na jego oczach złodziej kradnie kasjerce pierścionek. W nim coś pęka i zabija tego osobnika, a następnego dnia kasjerka znajduje ten pierścionek w kasie.

Było to z 30 lat temu,miałem z 6-7 lat i jakimś cudem oglądałem z rodzicami film który mógł być również teatrem TV. Utkwiła mi tylko jedna przerażająca wówczas scena - sparaliżowana aczkolwiek w pełni świadoma kobieta nocami jest straszona przez tajemniczego osobnika który przesuwa po jej ciele czarne rękawice. Kobieta...

więcej

Witam. Poszukuje tytułu filmu dość starego. W filmie toczy się akcja w Sowieckim Łagrze i trzech uciekinierów buduje drugą ścianę w pociągu który dowozi z tego co pamiętam cement lub coś innego w workach. Udaje się im uciec i wędrują po Syberii. Jeden z nich umiera a dwóch pozostałych zjada go by nie umrzeć z głodu. A...

więcej