Rozmawialiśmy ostatnio z kolegą i ogarnęła nas frustracja, że w tych smętnych czasach nie robią takich... "jajcowych" filmów sensacyjnych.
Tak w pierwszym przybliżeniu, to od razu można podać jako reprezentanta filmy z Jackie Chanem z serii "Godziny szczytu".
A tak konkretniej, chodzi o taką cechę, że niby się leją,...
Film może z połowy lat 90. Pamiętam go z EKINO oglądałam go z 10 lat temu o młodej dziewczynie, którą wychowuje matka i chyba ojczym, dziewczyna jest niezdyscyplinowana przysparza wiele kłopotów. Pamiętam że zatrzymuje auto i zabija kierowcę krąży tym autem zabierając innych ludzi, jednak wpierw udaje niewinną...
Próbuję sobie przypomnieć tytuły filmów z dzieciństwa i wczesnej młodości i ostatnio skojarzył mi się taki jeden: najprawdopodobniej głupawa komedia w stylu "Nagiej broni" albo "Czy leci z nami pilo?". Rzecz najprawdopodobniej z lat 80-tych, może z początku lat 90-tych. Jedyna scena, którą zapamiętałem, to końcówka...
Jakiś czas temu mignął mi film z Dwaynem Johnsonem i nie mogę namierzyć jego tytułu. To co zapamiętałem z tego krótkiego urywku, to scena z rozbierającą się/ubierającą się pilotką albo stewardessą. Nie byłoby w tym może nic niestosownego, gdyby nie to, że był to chyba ...film familijny (a przynajmniej nadawano go na...
więcej
Na jednej płycie były 2 bajki w języku angielskim z polskim lektorem. Okładka bajki była świąteczna. Tytuł był na górze w łuku, a w centrum były drzwi od domku myszek.
Jedna z nich była o 2 myszkach, które przygotowywały się do Świąt Bożego Narodzenia. Pierwsza scena jest w lesie, gdzie myszki idą do domu, jednak w...
jeden z moich pierwszych horrorów/thrillerów jakie obejrzałem w życiu. Pamiętam tylko jedną scenę w której rodzina dryfowała na rzecze lub jeziorze na tratwie. wszyscy wtedy ostrzegali babcie aby nie wkładała nóg do wody a ona to zrobiła i okazało się to był kwas czy coś podobnego i wyżarło jej nogi. Zdaje sobie sprawę...
więcej
Dobre kilka lat temu oglądałem film który zapadł mi w pamięć ale nie pamietam tytułu i mam problem żeby go znaleźć o chciałbym prosić was o pomoc.
Film romantyczny o chłopaku który za dziecka stracił rodziców w wypadku i zakochał się w dziewczynie która spędzała z nim czas, gdy już dorósł jeździł cały czas za nią...
Hej szukam tytułu filmu. To co pamiętam: film amerykański, małżeństwo traci dwie córki i po tym dostają na wychowanie małego chłopca, tego chłopca przyprowadza pastor. Ten chłopczyk jest gnębiony i karany za wszystko przez i tu nie pamiętam, albo to jest macocha albo opiekunka. Nie może dotykać zabawek po tych...
Pogodny,obyczaj z elementami komedii romantycznej, prod. USA z roku plus/minus 2015.
Wydawało mi się, że gra tam Chris Evans I Kristin Bell, ale nie, w każdym razie podobna para kojarzących się pozytywnie znanych aktorów. Nic nie pamiętam z fabuły. Jest facet, czarna owca, chyba muzyk, który nawiązuje kontakt ze swoją...