Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

witam, szukam filmu, prawdopodobnie komedii amerykańskiej, z której pamiętam tylko jedną scenę; facet zwraca się do siedzącego portiera\parkingowego, który okazuje się że śpi, tylko ma na powiekach namalowane oczy , żeby go nie nakryto. Z góry dziękuję, pozdrawiam Krzysztof

Znacie jakieś fajne filmy na sylwestra (niekoniecznie tematycznie z nim powiązane)?

Z góry dzięki. :)

Szukam filmu pełnometrażowego, który kiedyś znalazłam na YouTube, ale zapomniałam jego tytułu. To był raczej starszy film, chyba produkcji niemieckiej (wydaje mi się że w filmie mówili po niemiecku, poza tym jest w nim scena nawiązująca do zburzenia muru). Film opowiadał o katolickiej szkole dla chłopców. Chłopcy byli...

więcej

Witam...poszukuję filmu z lat 2003-2010
Film opowiada historię dojrzałego artysty kompozytor/dyrygent przeżywającego kryzys twórczy. Przez lata nie utrzymywał kontaktu z synem, ma młodsza partnerkę /zonę
Pojawienie się syna po wielu latach komplikuje sytuację ( wdaje się w romans z partnerką ojca)
Aktor o ile...

Hej!
Zaciekawił mnie jeden artykuł o rzekomo polskim filmie z 1973r., pt. "Czarna Wołga", z ang. "Black Volga".
Nigdy nie słyszałem o tym tytule, w internecie znajdują się znikome informacje na jego temat - jest o nim artykuł + posiada stronę na IMDb, gdzie znajduje się dość rozbudowany opis. Podobno został w naszym...

więcej

Witam, szukam pewnego filmu, wydaje mi się ze z lat 80, o rozpieszczonej córce pewnego bogatego adwokata lub biznesmena, która nie ma szacunku do nikogo i niczego. Pewnego dnia po przebudzeniu okazuje się, że rodzice jej nie poznają i uważają ją za kolejną sprzątaczkę. Od tej pory musi na wszystko sama zapracować,...

Hej, wraz z siostrą próbujemy przypomnieć sobie pewien film.
Otóż poszukuję tytułu filmu z lat 80-90 który był emitowany w telewizji polskiej. Miał on co najmniej 2 części, była tam księżniczka, jakaś zła krolowa/wiedźma i książę w czarnych włosach. Świat i generalnie film przypominał trochę film Willow. Wydaje się...

więcej

Jaki tytuł nosi horror w którym studentki sypiają z wykładowca po czym jedna z ich zostaje zabita poprzez wbicie butelki w gardło. Pamiętam jeszcze że pada tam takie zdanie : jedna ze studentek przed seksem z wykładowca mówi zdrowie dziwko i pije alkohol. Więcej nie pamiętam.

Jeden z pierwszych obejrzanych w kinie, więc pewnie druga połowa lat 60-tych. Rzecz działa się chyba na Północy, dzieci zaopiekowały się - no właśnie, co to był za ptak? Pelikan? Im dłużej o tym myślę, tym mniej pamiętam :)

Witam! Szukam filmu o rodzeństwie, które napadało na ludzi(dwóch chłopaków i dzewczyna). Pamiętam tylko, że taki farmer związał ich w szopie, a skończyło się tak, że cała trójka na koniec jechała na blokadę policyjną i zostali zastrzeleni.