Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

użytkownik usunięty

To współczesny romans. Businessman (około 30 lat) bierze pod opiekę młodą dziewczynę i wprowadza ją w
swoje życie. Dobrze pamiętam tylko jedną scenę - odbywa się aukcja na cel charytatywny, której para się tylko
przygląda. Dziewczyna prosi swojego partnera o kluczyki od auta, mówi że chce coś z niego wziąć....

Chodzi mi o filmy takie jak:
Mroczne miasto
13 piętro
Gattaca - szok przyszłości
Wyścig z czasem
Przeznaczenie
Equilibrium
Kojarzycie jeszcze coś w tym stylu?

Cześć, jak w temacie - poszukuję filmu. Rodzice oglądali go wieele lat temu (późne lata 90-te/wczesne 2000) na TVN, ale nie pamiętają tytułu, ja miałam wówczas 8 czy 9 lat, także niewiele pamiętam. Jednak utkwiła mi w głowie jedna scena z tego filmu, która bardzo mnie poruszyła, i do dzisiaj mnie dręczy. Dziewczynka, w...

więcej

Poszukuję filmu od pewnego czasu - pamiętam tylko tyle ze jest to film nieanglojęzyczny, horror i rozpoczyna się sekwencja w której jakis maly chłopak przechadza się przez las i podgląda jakis domek, w ktorym stara wiedzma morduje koguta, a jest to retrospekcja przeżyć głównego bohatera - czy ktos kojarzy? Z góry...

Frodo Skywalker z planety Hobbiton wyrusza by zniszczyć Pierścień Mocy w ogniu Gwiazdy Mordoru, którą
rządzi okrutny Darth Sauron. Wysyła on 9 Sithów na ścigaczach by ukatrupili Froda i jego kompanów: mistrza
Jedi - Obi-Wan Gandalfa, ostatniego przemytnika w kosmosie- Aragorna Solo, włochatego(!) elfa Legolasa...

1. Sekretarka/pracownik biurowy pracuje w biurowcu gdzie migają jasne jarzeniówki. W domu trzyma trupy. Siedzą u niej na kanapie. Ona rozmawia z nimi, żyję z nimi...
2. Rodzina/ludzie siedzą w kręgu soli i nie mogą wyjść z niego, bo inaczej demon lub jakaś taka podobna istota ich porwie.

Czy coś Wam się kojarzy?...

więcej

Witam. Intersują mnie filmy o Wielkiej Brytanii, a najbardziej o Henryku VIII Tudorze i
ogólnie o Tudorach. Ma ktoś jakieś do polecenia? Z góry dziękuję.

Szukam tytułu filmu, który widziałem we fragmentach kilka lat temu chyba na antenie programu AleKino
Była to historia kobiety, która na skutek głupiego żartu męża popadła w rodzaj nałogu i uzależnienia od brudnego, perwersyjnego seksu.
Szukała i płaciła, popadała w coraz większe uzależnienie, aż w końcu w którejś...

Witam, ostatnio przypomniał mi się film ale bardzo mało o nim pamiętam, gatunek
filmu komedia, mogło to być o piratach albo o kimś innym wiem że większość akcji
rozgrywało się na morzach/oceanach pamiętam wygląd statku, średni statek na
początku/dziobie znajdowała się rzeźba kobiety może syreny utkwiło mi to w...

więcej

Szukam filmu o dziewczynce, kt