nie potrafię sobie przypomnieć, ani też nigdzie znaleźć pewnego polskiego filmu.
akcja rozpoczyna się w domu pewnego rysownika postaci rysunkowych. Pamiętam, że miał córkę, która podejrzała jak jedna z narysowanych postaci 'wymyka się' z kartki i ucieka przez okno. dziewczynka pomimo kary (chyba) zaczyna gonić postać....
Do wszystkich specjalistów kina:
Pamiętam film gangsterski gdzie ktoś próbował nawiązać rozmowę z wysoko postawionym gangsterem w toalecie. Ta rozmowa nie wychodziła po myśli tego który zagadywał, w toalecie takich spraw się nie załatwia. Nie pamiętam dokładnie czy to był film czy serial.
Kojarzycie taką scenę?
Niewiele z niego kojarzę, ale od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie i chcę przypomnieć sobie ten film. Był kilkanaście lat temu w polskiej telewizji. To raczej nie film kinowy, tylko dreszczowiec zrobiony dla telewizji.
Główna bohaterka jest ruda z kręconymi włosami. Ma prześladowcę i to jest główną tajemnicą filmu. W...
Para staruszków znajduje w lesie rannego żołnierza i ratuje mu życie. Jak się potem okazuje, jest to żołnierz sił specjalnych, uczestnik tajnej misji.
Szukam filmu z roku plus/minus 2005 z następującym motywem: pijane nastolatki namawiają takiego gorszego kolegę, żeby skoczył do basenu/zalewu i chłopak trafia do szpitala. Nie pamięta jak doszło do wypadku, znajomi się nie przyznają, ale z czasem pojawia się u nich poczucie winy.
szukam tytułu filmu, chyba szwedzka produkcja, o samotnym sfrustrowanym facecie, który izoluje sie, nie potrafić nawiazac relacji.
Jak się nazywa film gdzie postać wie, że jest w filmie a czasem mówi do kamery? Takie coś można zauważyć m.in. w filmie Funny Game czy Wilk z Wall Street.
Jak się nazywa ten bardzo znany duński albo szwedzki kryminał w grafitowej tonacji, z motywem rysunków i nieuchwytnego seryjnego mordercy (jedna ze scen rozgrywa się w autobusie)?
szukam go tak długo ze znajomi mi tłumacza ze nie ma takiego filmu.
A wiec zaczyna się że młody facet jest sobie na stacji kolejowej i widzi pijaną dziewczynę, którą ratuje, bo by wpadła na tory. Potem ją odprowadza do domu i tak zaczyna się ich znajomość. Umawiają się kilka razy jeszcze, oczywiście zwierzają się sobie...