Film azjatycki - nie pamiętam czy chiński/hongkong, czy południowo koreański, czy japoński - któryś z tych
krajów. Historia jest o 4 'braciach' (cudzysłów bo oni prawdziwymi braćmi chyba nie byli tylko razem w
sierocińcu byli wychowani) i jeden z nich został policjantem (prawdopodobnie najstarszy) a jeden z nich...
Nawet nie jestem pewna w sumie, czy to film, czy serial, ale chyba film - widziałam tylko jedną scenę, niespecjalnie dawno temu, ale skleroza boli. A więc:
Facet jest prowadzony na śmierć i śpiewa aż do samego końca. To chyba jest więzienie, chyba wstrzykują mu truciznę, coś mi się kojarzy więzienna prycza, piosenka...
Może to być jeden gość lub paru gości dobrych, którzy zwalczają złych ludzi. Chcę by to wyglądało w miarę "realistycznie", czyli żeby gość nie robił salt omijając kule pocisków, bo to śmieszne. Nie chcę też żadnych kobiet walczących z mężczyznami, bo śmiać mi się chce gdy w jakimś serialu 50 kilogramowa panienka powala...
więcej
Hej szukam przykladów filmów w których pokazana jest trauma po śmierci bliskiej osoby, cały kryzys z tym związany.
może być tez trauma po porwaniu.
bede wdzieczna za pomoc
Witam
Film na pewno amerykański był emitowany kilka miesięcy temu na tvp2 w paśmie południowym.
Jest to raczej starszy film lata 70 jeżeli nie 60.
Z fabuły wynikało, że jest to sequel.
- głównym motywem filmu była ustawiona walka bokserska, której główny bohater miał (chyba?) nie
wygrać ale ostatecznie udało...
Jak nazywa się film, którego akcja dzieje się w starym domu gdzieś w lesie, do którego wprowadza się kobieta, której wydaje się, że czuje obecność małego chłopca mieszkającego kiedyś z rodzicami w tym domu? Kojarzę też pożar tego domu na końcu filmu. Pamiętam do tego, że ten ojciec będąc pod wpływem alkoholu potyka się...
więcej
Poszukuje ciekawego filmu z zaskakującą fabułą :) najchętniej jakiś thriller .
Odpadają komedie romantyczne i horrory.
Ktoś coś poleci ?:)
Witam,
Poszukuje filmu kryminalnego co prawdopodobnie "Forest Whitaker" rozwiązuje zagadkę kryminalną. Jednym z podejrzanych
jest dzieciak który znajduję się w pomieszczeniu (przedszkole, psychiatryk) i ma w swojej teczce organy zamordowanych
osób. Pamietam że pod koniec filmu dzieciak, "Forest Whitaker" oraz...