Hej, proszę o pomoc w znalezieniu filmu. Jakiś czas temu leciała zapowiedź w tv pewnego filmu, który miał
pojawić się w kinach. Już go pewnie nie grają, bo przeglądałam repertaur nie jednego kina. Streszczając
krótko film: para spotykała się kiedy byli nastolatkami, bodajże ojciec chłopaka zabronił się im spotykać...
Jest to raczej thriller z USA rok produkcji od 1990-2005. Chodzi o to, że jechała sobie autem rodzinka z
bachorem tzn. Kobieta, Mężczyzna i niemowle i zobaczyli na drodze, że jakiś facet ma problem z samochodem
albo coś. Oni się zatrzymali aby pomóc a ten facet ich uprowadził bo miał pistolet. Następna scena jaka...
Witam. Oglądałem kiedyś film, był to thriller/kryminał raczej z tych bardziej znanych. Nie kojarzę zbyt wielu
szczegółów, ale pamiętam że pod koniec filmu była scena jak mężczyzna wraca do swojego byłego domu,
podchodzi do stawu za mieszkaniem i tam jest utopiona żona i dzieci, ogólnie chodziło chyba o to, że on...
Co to jest ten Space western. Jakiś western w kosmosie czy co to? Na czym dokładnie ten gatunek polega i czym sie charakteryzuje? Dajcie definicje
pamiętam kilka scen z tego filmu:
1) uprowadzona zona/dziewczyna ktora jest energicznie poszukiwana przez swojego fceta.
2) farma na ktorej ona wraz z innymi kobietami jest ukryta w silosie
3) w silosie byla piramida z klatek a kobiety siedzialy nago
4) jak maz ja odnalazl to nie chciala wracac do normalnego...
Jak wiecie, na świecie wielu polityków jest złymi ludźmi, kradną pieniądze, robią swoje interesy różne, w niektórych krajach zlecają zabójstwo niewygodnych osób (upozorowanie samobójstwa lub śmierci naturalnej
więcej
Hej, jak byłam mała, w granicach 8-9 lat (końcówka lat '90) oglądałam taki film, raczej fantasy dla
młodzieży (coś a'la "Niekończąca się opowieść", ale kojarzy mi się też z "Alicją w krainie czarów").
Pamiętam takie fragmenty:
W pokoju jest kobieta z dzieckiem. Dziecko płacze, nie może się uspokoić. Kobieta ma...
Znacie jakieś dobre polskie filmy? Ważne, żeby były mocne i poruszające: poza Samowolka, Symetria, Dług, Prawo Ojca. :)
Kolejna mojej gry
Gra polega na podaniu opisowej wersji tytułu filmu. Mile widziane są filmy znane, ale
można podać też mniej znany tytuł i dodawać podpowiedzi dla innych graczy. Kto odgadnie,
zadaje kolejną zagadkę.
Z uwagi na przestoje proponuję, by osoba, która zgadła, miała 2 godziny na podanie nowej
zagadki,...