Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Oglądając filmy takie jak np. Igrzyska Śmierci czy V jak Vendetta, bardzo spodobał mi następujący motyw:
istnieje zły system, ktoś się jemu przeciwstawia, a następnie dochodzi do rewolucji. Zna ktoś może tytuły filmów,
które również mają taki motyw?

Witam serdecznie
Film oglądałem jakies 2 lata temu na HBO , francuski film. Miał nazwe DŁUG ale to widocznie nie oryginalna nazwa.
Oglądałem od połowy , akcja na początku działa się w więzieniu gdzie niewinnie osadzony główny bohater dzielił cele z
psychopatą. Nie wiedząc o tym zaufał mu opowiadał o rodzinie itd....

więcej

Witam mam pytanie jak można zmienić ustawienie ilości seriali wyświetlanych w gadżecie
"nadchodzące odcinki"
Z góry dziękuje :)

Hej, nie wiem czy ktoś może będzie wiedział czego szukam, ale kiedyś, kiedyś ogladalysmy z koleżanką
kawałek filmu, ale nie mamy teraz pojęcia jaki to tytuł. Ja pamiętam tylko tyle, ze było sobie małżeństwo z
córką chyba i pewnego dnia, żona wyszła wyrzucić śmieci z rana, czy coś ją niepokoilo i znalazła w ogrodzie...

więcej

Witam, szukam tytułu tego filmu.
Jest on nieco podobny klimatem do Sin City.
Bohaterami jest para która w typowo amerykańskim samochodzie jedzie nocą odosobnioną drogą chyba gdzieś przez jakieś pustkowie. Potrącają oni pieszego i postanawiają zabrać jego zwłoki ze sobą. Trup jednak ożywa w ich samochodzie i zaczyna z...

więcej

Witam, poszukuję tytułu filmu, jest to komedia w której pewien facet "kopulował" z
wieloma dziewczynami bo to im przynosiło szczęście? Zaczynał się tak, że dzieci grały w
butelkę i były takie wyzwania, że 2 osoby jakiś czas miały być w szafie no i tam na początku
chyba było coś związane z czarami czy coś :D wiem,...

więcej

Zasady gry - dla nowych użytkowników ;) starym wyjadaczom nie trzeba już
przypominać :)

1. Gra polega na przedstawieniu 3 znaków szczególnych filmu. Najlepiej
jakieś krótkie słowa/zwroty.
2. Nową zagadkę wrzuca ten, co odgadł ostatnią, dopiero po potwierdzeniu odpowiedzi
przez zadającego.
3. Film musi mieć...

Witam
Może ktoś polecić jakieś filmy zbliżone tematem/ formą reżyserską do :

- Siedmiu psychopatów
- twórczości Tarantino
- Guns, Girls and Gambling ( ale nie aż tak denny)
- twórczości braci cohen
...

kiedys ogladalam taki film o cyganach ze sie facet upil i podpalil ich oboz a drugi chcial go powstrzyma ale sie nie udalo,
ale uratowal dwojke malutkich dzieci ktore znalaz dziewczyne i chloczyka- rodzenstwo. i ta dziewczyna miala chyba takie
czarne wlosy z grzywka i dopiero gdy byla juz starsza dowiedziala sie...

więcej

Witam.
Poszukuję filmu na temat imperiów kolonialnych. Prosiłbym o podanie tytułów.
Z góry dziękuję za odpowiedź.