1. Film o dziewczynce, która została porwana i poszukiwała jej policjantka, która miała 2
psy. Owczarka, który był bardzo dobrze wyszkolony i jakiegoś mniejszego pieska. W
jednej z akcji, coś wybuchło i owczarek zginął. Potem ta pani szkoliła tego mniejszego,
uczyła go od podstaw. Pod koniec filmu odnalazła...
Szukam filmu o parze małżeńskiej, która znalazła się w dość nietypowych warunkach. Aby przeżyć, musieli liczyć na gościa, który miał dostęp do jedzenia, wody, itd. W zamian za dobra, chciał żony mężczyzny. Żona tamtego miała być posłuszna właścicielowi domku, mąż natomiast miał na zewnątrz wykonywać jakieś ciężkie...
Dzień dobry
poszukuję tytułu filmu - niestety może być ciężko, ponieważ nie pamiętam zbyt wielu szczegółów.
Mianowicie: akcja toczy się w czasie II wojny światowej (na terenie Niemiec? Włoch? Rosji?), co pewien czas
zostaje zamordowany jakiś żołnierz, w związku z czym celem prowadzenia śledztwa wysłany jest tamże...
Otóż film pochodzi z lat 80 tych, z USA. Opowiada o kobiecie której państwo odebrało dziecko, ponieważ
matka zostawiła je rzekomo same w domu. Pózniej okazało się że skorumpowani sędziowie, to wszystko
uknuli, a matka po latach poszukiwań w końcu je odnajduje. Bardzo proszę o pomoc.
Witam
Szukam filmu, w którym znajdę jakieś namiętne sceny całowania, mogą być w sypialni, w kuchni, na stojąco, gdziekolwiek. Zamierzam sobie oglądnąć z dziewczyną a nie mogę takiego znaleźć. Z góry dzięki ;)
Miałem ją na kasecie, oglądałem jakieś 12 lat temu a kaseta gdzieś przepadła. Ciężarówka się wywróciła i wylała się z niej substancja niszcząca przyrodę, kojarzę ludzi chodzących w skafandrach i łapiących zwierzęta do klatek. Grupa zwierzątek, pamiętam tylko bodajże Michelle i krecika, który zgubił okulary podczas...
Siedzi mi w głowie obejrzany z dziesięć lat temu horror, produkcja najpewniej późne lata 90, początek 2000. Zaczyna się klasycznie, jakaś kobieta przyjeżdża do posiadłości zdaje się po to, aby uczyć niepełnosprawną dziewczynkę? Wkrótce podopieczna zaczyna rysować dziwne rzeczy, naprowadzając nauczycielkę na trop...
Oglądałam amerykański film, psychologiczny, zdaje się, że oparty na kanwie prawdziwych zdarzeń. Rzecz
dzieje się na zapleczu fastfoodu. Do restauracji dzwoni facet podający się agenta FBI i oskarża młodą
pracownicę o kradzież. Za pomocą wyłącznie rozmowy telefonicznej bardzo umiejętnie manipuluje
kierowniczką i...
Oglądałem dawno na tvp 3. Pamiętam tylko jedną scenę jak facet (bodajże w dłuższych czarnych włosach) leży na łóżku. Na nim, w pozycji na jeźdźca, kocha się z nim młoda kobieta. I teraz najważniejsze: ona kocha się z pasją i zaangażowaniem, gdy on tymczasem patrzy w bok, w ogóle się nie poruszając. Jego wyraz twarzy...
więcej