Film amerykański z lat '70 może '80 o facecie, który za pomocą kija bejbolowego usiłuje zmienić otaczającą
go rzeczywistość; demoluje sklepy etc.
Trudno mi go w sumie opisać, tyle co pamiętam i to było głównym wątkiem (chyba) to że byłą grupa osób młodych lekarzy którzy byli szkoleni(nie pamiętam gdzie) i oni mieli taka grę żeby zabić jedną osobę i reszta grupy zgadywała w jaki sposób zginęła ta osoba.
Cześć wszystkim. Mam nie lada zgryz, gdyż od dłuższego czasu poszukuję filmu, którego tytułu niestety nie
pamiętam. Może komuś uda mi się pomóc. Co wiem? Film opowiada o młodej policjantce, która zostaje
uwikłana w jakąś nieprzyjemną dla niej sprawę (w tle przewijają się narkotyki). W pewnym momencie fabuły...
Chcę obejrzeć film wojenny, ale nie wiem na jaki się zdecydować.
Chcę filmy z tego gatunku, z wykluczeniem tych, w których:
- jest mordobicie, krew, martwe ciała (jestem wrażliwy)
- są romantyczne wątki (nie mam szczęścia do kobiet)
- są wplątywane obcojęzyczne słowa (doprowadza mnie to do frustracji, ponieważ nie...
Otóż oglądałem ten film bardzo dawno temu. Pamiętam że akcja działa się w chyba w Chinach. Główny
bohater i jego przyjaciel to zwykli złodziejaszkowie, jednak w trakcie filmu okazuje się że ten główny jest
jakoś powiązany z kung-fu chyba jego rodzice byli mistrzami ale ktos ich zabił(pamiętam że morderca używał...
Dzień dobry!
Szukam literatury do pracy licencjackiej. Dotyczącej ludzi, którzy inspirowali się kinem/telewizją i popełniali
takie same przestępstwa (choć niekoniecznie naśladowali zło) jak bohater filmu czy serialu. Domyślam się,
że mogą to też być autobiografie, myślę, że to też się nada. Podsyłajcie co wiecie...
2) (Thriller/horror) Akcja działa się w zamkniętym pomieszczeniu. Były pokazane dwie grupy ludzi i była
pokazana odcięta dłoń człowieka i była pokazana grupa jakiś zabójców i tam był taki szef co dowodził tą
grupą i było kilka osób z tej drugiej grupy (tam była jedna, dwie albo trzy dziewczyny) rozmawiali...
Niewiele pamiętam, ale film opowiadał o facecie, który chcial zrobic karierę w branży muzycznej, ale nigdy mu
nie wychodziło i w koncu został konduktorem. Po kilku latach odkrywa melodie która napisał jego zaginiony
kumpel i przez można powiedziec przypadek sprzedaje ją jako własna, a wkrótce staje się sławny. Był...