Dziś poszukuję filmu w klimatach lekko postapokaliptycznych. Od typowego pokazu 'co się stanie po zagładzie ludzkości',
wyróżnia się on tym, że dotyczy jednego miasta. Jedną z pierwszych scen był mecz baseballu/futbolu amerykańskiego (nie
pamiętam dokładnie), na którym jeden człowiek (ponoć wcześniej spokojny),...
Film może pochodzić nawet z lat 80., ale jest bardzo nowoczesny w sposobie opowiadania (to mnie uderzyło).
Musi być znany lub kultowy.
Dzieje się w małym, opustoszałym miasteczku. Chyba na południowym zachodzie Stanów. Teksas?
Pył, piach. Trzaskające okiennice etc.
Ludzie zniknęli z jakiegoś powodu.
Może to być SF,...
Milczący mściciel w dlugim prochowcu o brzydkiej twarzy brutalnie zabija ludzi w malym miasteczku. Oszczedza jedynie policjanta ktory okazuje sie byc jego synem. W trakcie wychodzi tez na jaw ze zabijani ,zamordowali kiedys żone tegoż mscicela. Chodzi mi taz po glowie motyw australijski,moze film byl tej produkcji ?...
więcej
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem z znalezieniem filmu.
Główny bohater jest płatnym zabójcą i pracuje dla dwóch mafiozów, albo milionerów którzy mieszkają w wieżowcach po przeciwnej stronie ulicy. Z tego co kojarzę to jednego z nich grał chyba Morgan Freeman, ale nie jestem pewny....
Witajcie, szukam filmu, w którym kobieta zakochuje się w żonie swojego brata. Film stary. Obsady nie pamiętam podobnie jak wielu innych szczegółów filmu. Kojarzę scenerię, która delikatnie przypominała western. Jeśli ktoś z Was coś kojarzy, jest w stanie nawiązać do tych informacji będę zobowiązana.
Witam Państwa.
Poszukuję filmu, który leciał parę lat temu w tv.
Opowiadał o pracownikach kina do którego przyszedł film o herosach( umięśnione facety:)) lecz bez ścieżki
dźwiękowej. Pracownicy zostali zmuszeni do podkładania głosów pod bohaterów, stąd też zabawne
momenty np: Facet 120 kilo mięśni mówi głosem...
Oglądałam go wiele lat temu więc pewnie coś pomyle.Wydaje mi się że był tam
Ojciec z córką i jak dobrze kojarzę byli biedni,może bezdomni. Jakaś kobieta
potem chyba chciała adoptować tą dziewczynkę a mała miała chyba na
imię..hmm chyba jakiś odpowiednik Zuzi ale nie wiem.Może coś przyjdzie wam do
głowy .
Oglądałem kiedyś film i nie pamiętam jego tytułu , mam nadzieje że mi pomożecie. Pamiętam tylko niektóre
urywki tego filmu . Pamiętam że grupa nastolatków zrobiła imprezę a sąsiadom to się nie spodobało i jakiś
koleś wyszedł do tych nastolatków i na miejscu zmarł. Nastolatkowie byli najprawdopodobniej pod wpływem...
Więc chodzi mi o film, nie anime, wiem, że jest i bardzo chciałabym go obejrzeć, ale za nic nie mogę go
znaleść;/ mam nadzieje, że ktoś będzie wiedział z góry dziękuję.