Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy ktoś pamięta taki program dla dzieci z lat 70, był zawsze w niedziele popołudniu zaczynał się tak: mała dziewczynka mówiła "Co to jest? Po wodzie pływa i kaczka się nazywa" Ten program miał swoją nazwę ale nie pamiętam jaką? Był czarno biały. Zawsze po tej dziewczynce występował jakiś wtedy dla mnie starszy pan....

więcej

Witam j.w. poszukuję pewnego filmu/horroru, w którym gość włamuje się do domu, by ukraść pieniądze z sejfu. W tym
samym domu grasuje morderca/psychopata w charakterystycznej masce/kominiarce, więzi i morduje ludzi w piwnicy. W
jednej ze scen dziewczyna i jej chłopak wracają z randki do tego domu i zaczynają się...

więcej

Witam wszystkich,
Poszukuję tytułu niemieckiego filmu katastroficznego o współczesnej zarazie dżumy we Frankfurcie.
Przy okazji, jakie znacie jeszcze niemieckie filmy katastroficzne ?
Z góry dziękuję :-)

Jak w temacie, szukam filmów o młodzieży która za wszelką cenę chcę spełnić swoje marzenia.

ta scena która pamietam wygladała tak - koles oddal swoja kurtke nastolatkowi wygladał
jak metal był ubrany na czarno ten co oddawał kurtke miał jeszcze jedna ważna cechę ten
koles miał kolczyki w kształcie małych szkieletów tyle pamiętam szukałem wszędzie i nie
moge odszukać tego filmu gnębi mnie to odkąd...

to co pamiętam to taka scena wielki diabeł bardzo czerwony z wielkimi rogami był
wciągany/ albo zasysany w bramę czy coś w tym stylu i pamiętam jeszcze ze jak go
wciągało to starał się trzymać pazurami i te pazury były scierane o boczne sciany i chyba go
na koniec wciagneło tam :D proszę o tytuł tego filmu z góry...

więcej

Witam,
poszukuję tytułu filmu którego głównym wątkiem była wojna i niemiecka okupacja z tym że akcja filmu nie toczy się w Polsce. Z tego co pamiętam, to główna bohaterka pochodziła z bogatej rodziny. Jej ojciec chyba był właścicielem winnic, albo coś mi się już pomyliło. Pamiętam też, że tą kobietę niemcy zabrali z...

więcej

szukam filmu, w ktorym czarnowlosa dziewczyna mści się na ludziach porawyając ich i bliską im osobę, ofiara
ma do wyboru albo tortury, albo usmiercenie bliskiej osoby za pomoca przycisku na krzesle. o ile dobrze
pamietam dziewczyna zostala napadnieta w domu, zabito jej matke, zgwalcona ja m.in. tulipankiem. na...

Szukam starego filmu opowiadającego o tym jak po wojnie facet nie mógł się pozbyć czołgu z podwórza

Zasady gry (dla nowych użytkowników;) starym wyjadaczom nie trzeba już
przypominać :)

1. Gra polega na przedstawieniu 3 znaków szczególnych filmu. Najlepiej
jakieś krótkie słowa/zwroty.
2. Nową zagadkę wrzuca ten, co odgadł ostatnią, dopiero po potwierdzeniu odpowiedzi
przez zadającego.
3. Film musi mieć...