Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam Serdecznie wszystkich Użytkowników.
Mój problem jest trochę niedzisiejszy i pewnie nikt w tych czasach mi już nie pomoże ale gdzie nie szukać ostatniej szansy i nie zaryzykować jak nie tutaj :)

Mianowicie chodzi o to że poszukuje POLSKIEJ okładki do filmu Pojedynek Na Szosie - Duel - Stevena Spielberga....

Szukam filmów (jakiekolwiek dokumentalne itp) o tematyce tworzenia muzyki, historii, o
wytwórniach. Wszelakich w tym temacie. Ale nie muzycznych w stylu Step up, burleska itd.

Pomożecie?

Witam szukam dwóch filmów które oglądałem pare lat temu

1. Film opowiada o wiosce położonej w środku lasu, ludzie którzy tam mieszkali byli zacofani bez prądu itp
Tylko grupa starszych mieszkańców widziała że istnieje już prąd samochoty itp jednak to ukrywali i nocą
przebierali sie za niedźwiedzie czy coś w tym...

więcej

Witam!

Moim głównym pytanie, a właściwie prośba jest polecenie jakiś dobrych westernów
(wiadomo chodzi mi o lata 50-70, a nie o te współczesne). Jednakże ma pewien problem- mianowicie nie przepadam za aktorem Clintem Eastwoodem i tu pojawia się problem, bo w większości dobrych westernów właśnie on grał, wiem, że...

więcej

Film leciał w połowie lat 90 w tvp1 lub tvp2 (więc może być z roku ok 1980-1996). Pamiętam tylko, że pod koniec jeden z obecnych w szpitalu bohaterów zmienił sie w muchę lub coś na ten kształt. Do tej pory nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy. Wiem, że nie jest to na pewno "The Fly" z 1986.

Cześć, szukam filmu gdzie akcja dotyczyła napadu na bank, sęk był w tym, że odbył się przy użyciu broni-zabawek, z tego co pamiętam, bardziej fabuła była rozwinięta niż akcja. Niewiele, ale te zabawki tylko mi zapadły w pamięć.

dziewczyna miała przyjaciółkę, po jakimś czasie zakochała się w niej, niestety bez wzajemności. Przyjaciółka
zaczęła się od niej oddalać. Co to za film ?

Możecie mi polecić jakieś filmy wojenne w klimatach pustynnych i dotyczące raczej nowszych konfliktów? Bardzo podobał mi się Hurt Locker. Ale jeśli znacie coś w stylu Behind Enemy Lines (tylko nie kolejne części), to też prosiłbym o tytuły.

Witam! Pilnie poszukuję numeru magazynu "Kino" 9/2009 a dokładnie artykułu pt. "Zabawa zwana wojną" ze str. 23-25. Może ktoś z was posiada ten nr albo przynajmniej skan zapisany w dokumencie lub zdjęcie artykułu? Będę wdzięczny za pomoc.

Ktoś wie, w którym filmie wystąpiło najwięcej aktorów?