Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

użytkownik usunięty

Ciekawe kiedy powstanie taki film, moze w 2015 studia będą tym tematem zaintrresowane.
Ocxywiscie w gatunku sciFi, dobry rezyser, scenarzysta i odpowiedni budżet.
Byloby bardzo ciekawie.
8 miesiecy i nie znalezli, dafuq.
21 wiek.. Lol

Pamiętam kiedyś oglądałem film na tvn o takich typach że oni byli takimi typami co zapobiegali morderstwom! to była zwyczajna fantasya o tym że taka maszyna przewidywała kto coś złego zrobi wylatywała taka kula i było wypisane imię i nazwisko sprawcy. Pamiętam że jeszcze ona(ta maszyna działa) dzięki jakiemuś...

Możecie polecić coś co mogłabym obejrzeć, a czego jeszcze nie widziałam? :D Może powinien być tu dział: "Zapytaj wróżkę", ale zaryzykuję - film w stylu Fanfan Tulipan, Casanova czy Arsen Lupin albo przygody markizy Angeliki (Muszkieterów wszystkie wersje też). Rzućcie tytuły, bo te które ja wymieniłam widziałam więcej...

więcej

Szukam filmu o kobiecie ktora jest jubilerem ,sama wychowuje córeczke ,zaczyna miec problemy ze
wzokiem i okazuje sie ze straci wzrok calkowicie,pomaga jej sasiad ktory tak naprawde ja kocha ,ona
dostaje zlecenie na zrobienie chyba pierscionka z bardzo drogim kamieniem ktory gubi ,znajduje go
jak juz jest...

O kibicach Romy, którzy wybierali się na mecz z Juventusem. Jechali pociągiem. Kibice Juventusu byli przedstawieni jako ci źli.

Muszę napisać rozprawkę na temat:
Czy ideały młodych romantyków są bliskie współczesnej młodzieży? Rozważ problem odwołując się do "Ody do młodości" Adam Mickiewicza oraz innych znanych ci
tekstów kultury (np. filmów) poruszających podobne problemy?

W rozprawce zamierzam ustosunkować się do stwierdzenia, że ideały...

więcej

Szukam filmów o "buntującej" się młodzieży (nie chodzi mi o młodzież, która ciągle ćpa, pije, uprawia sex itp.), która wbrew innym postanawia zmienić coś na świecie, spełnić swoje jakieś wielkie marzenia, zrobić coś dla innych itp. Przychodzą wam jakieś filmy do głowy?
Potrzebuje tego do rozprawki ;)

Parę lat temu leciała bajka nie Polska w TV w Wigilię o małym dziecku dziewczynce, która to nie może doczekać się przyjścia dzieciątka, głęboko wierzy że to Pan Jezus przychodzi pod choinkę i podkłada prezenty. Cały czas chodziła za mamą i wypytywała co też dostanie od Jezuska? Mama nie mogła jej powiedzieć, że to...

Szukam filmu, który widziałam parę lat temu, leciał on w tv w Wigilię. Niewiele z niego kojarzę, ale bardzo zapadł mi w pamięć motyw śnieżycy. Był też wieczny (?) ogień, którego pilnowała grupka osób (chyba dzieci), aby nie zgasł, gdyż wtedy stałoby się coś złego. Dzieci śpiewały świąteczne piosenki, pojawiło się też...

więcej

Pierwszy kręci się wokół tematyki nawiedzonych domów, lecz posiada namiastki parodii. Kilku bohaterów przyjeżdża do
starej rudery, znajdującej się na odludziu, coś tam odkrywają i powoli zaczynają ginąć, jeden po drugim. Sceny wątku
głównego przecinane są rozmowami reżyserów/scenarzystów (nie zostaje wyjaśnione,...

więcej