Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Dawno temu oglądałam film, który zaczynała się gdy dwie dziewczynki (bliźniaczki?) z
sierocińca były świadkami wyrzucenia w lesie małego pieska (bodajże doga
niemieckiego). Jedna z nich w ostatnim momencie wybiegła na drogę i uratowała go
przed rozjechaniem. Przygarnęły go i ukrywały jego istnienie w tajemnicy...

więcej

Poszukuję tytułu horroru o dziewczynie która przyjmuje się w jakimś opuszczonym szpitalu żeby segregować
dokumenty i tam po pewnym czasie widzi jakieś duchy. Jedyne co oprócz tego pamiętam to to, że okazało się
na końcu, że to nie były żadne duchy,jej się w głowie coś działo a później okazało się,że ona jest...

Witam, próbuję przypomnieć sobie film, był o angielskiej (chyba, być może szkockiej) guwernantce, która opiekowała się dwiema dziewczynkami w Hiszpanii, czasy gen. Franco, Pamiętam też, że główna bohaterka miała romans, chyba z bratem tych dziewczynek (dorosły mężczyzna). Film na pewno powstał przed rokiem 2004,...

Witam :)
Jestem nowym użytkownikiem filmweb'u :)

Pomyślałem, że miło byłoby usłyszeć od innych ludzi ich ulubione filmy i ewentualnie nadrobić zaległości :)

Więc proszę was o wypisanie mi waszych ulubionych filmów

Z góry dziękuje :)

Witam,
pilnie poszukuję filmu, w którym jeden ze sprawców podczas napadu na bank przypadkowo postrzela
kobietę w głowę, prawdopodobnie nieumyślnie nacisnął spust.

W drugim filmie, który poszukuje, grupa znajomych (chyba wynajętych ochroniarzy, lub policjantów) chcą
ukraść pieniądze, które polecono im...

Witam znajomy opowiadał mi że widział dobry film o ludziach którzy wypłyneli łowić ryby,jeden z grających był samotny i przyszła go pożegnać brzydka baba która była barmanką

Nie jest produkcji Polskiej jest gdzieś z lat 1980-1990, pamiętam tyle że występowały w niej 2 jakieś guwernantki i miały dziwne imiona, jedna o imieniu Azja druga Europa były chyba siostrami. Ta Europa grała postać pozytywną, Azja była zła i nie lubiana przez nikogo. Wiem że mściła się na jakieś dziewczynie.

Cześć,
muszę napisać na Historię USA recenzję filmu historycznego; ma mieć 3-5 stron, więc muszę wybrać film, który rzeczywiście mnie zaciekawi. Generalnie chcę zająć się tematem wojny wietnamskiej, ale za późno się obudziłam z wyborem filmu i nie zdążę przed deadlinem obejrzeć tych filmów, które biorę pod uwagę....

Mam nadzieję, że może ktoś mógłby polecić mi jakiś ciekawy i interesujący serial? Oglądałam/oglądam między innymi: Revenge, The Originals, TVD, PLL, Plotkarę, Ravenswood, Gotowe na Wszystko, Kochanki, etc. Szukam czegoś podobnego, jeśli ktoś coś, to ja chętnie! ;D

Mogą być też filmy, szczególnie dramaty, coś jak...

Film opowiada o tym jak mąż zabił żonę i tylko dzięki jej siostrze skazano go za zabójstwo. On się z nią
umówił tak gdzieś na uboczu(to była chyba jakaś stacja paliw) i nawet zabrał ze sobą małego synka. Jej auto
zepchną na autostradę myśląc że ją jakieś auto staranuje.