Szukam filmy w którym główna bohaterka, zostaje skazana za zabicie męża (chyba dlatego bo ją
bił itd.). Zostaje osadzona w areszcie gdzie z innymi skazanymi uczy się gasić pożary lasów.
Potem gdy wychodzi na wolność, dostaje propozycję kierowania zespołem strażaków którzy gaszą
pożary od środka i zapobiegają...
Szukam filmy o skoczkach strażackich. Akcja dzieje się w Stanach, pewna kobieta zostaje
skazana za zabójstwo męża i przewieziona do zakłady karnego jak rekrut do straży pożarnej. tam
się szkoli, a po wyjściu dostaje posadę kierowania taką grupą. Gdy płonie jeden z lasów,
przybywa na miejsce i zaczyna działać....
Szukam filmów w których pieniądze zmieniają poziom życia ludzi i jest to ukazane w filmie, z tym, że zdobycie pieniędzy nie zawsze jest legalne i nie
zawsze kończy się szczęśliwe. Chodzi mi o filmy w których ktoś robi jakieś przekręty i dochodzi do władzy ale ponosi w końcu za to konsekwencje.
Wczoraj oglądałem film...
Witam.
1. Szukam filmu, który kiedyś leciał bardzo często w TV.
Matka z córką tułała się po mieście, gdyż byli biedne. Córka w pewnym momencie trafiła do szpitala i chciała tam zostać gdyż tam mogła zjeść budyń.. Głównym motywem była ich bieda, możliwe, że matka walczyła o to by jej córki nie zabrali..Częste były...
Kiedyś w połowie lat 80-tych oglądałem film na VHS produkcji azjatyckiej, ale prawie nic z niego nie pamiętam. Był to film akcji / sztuki walki. Pod koniec filmu zły walczył z dobrym i chyba go czymś uderzył, że ten stracił przytomność. Gdy się ocknął okazało się, że jest przywiązany liną za nogę na dachu wieżowca....
więcej
Głupi i głupszy, But Manitu, Asterix & Obelix, Ace Ventura, Hot Shots...czy ktoś byłby w stanie coś jeszcze
polecić? :) Poziom głupokowatości niemal dowolny (może poza poziomem dzisiejszych parodii kinowych
hitów), najważniejsze by można było umrzeć ze śmiechu ;)
Moja mama ciągle mnie męczy, żebym znalazła jej film. Film stary o narkotykach możliwe
że główna bohaterka nazywa się Suzan. Ma młodszą siostrę. Została zamknięta w zakładzie
dla narkomanów. Co jakiś czas przyjeżdżają rodzice. Film chyba kończy się słowami
"Wracam do domu" Czy komuś to coś mówi?
W połowie lat 70 a dokładnie w 1975 roku leciał w 100% Włoski serial opowiadał o klasie samych chłopców i nauczycielu, klasa była tak niezdyscyplinowana, że nie wyrabiał żaden nauczyciel. Chłopcy mieli może z 14-16 lat. Dopiero nowy nauczyciel po woli wyprowadza klasę na prostą. Było chyba 5 odcinków i pokazane...
Cześć poszukuje pewnego filmu który oglądałem x lat temu. Nie znam niestety tytułu ani aktorów.
Co pamiętam i co mogę o nim powiedzieć:
1.W tym filmie był nagrywany głównie jeden człowiek, całe jego życie od dziecka było przystosowane do
tego filmu, był on w mieście które było otoczone wielką plandeka nawet...
Ze streszczenia filmu przez koleżankę wywnioskowałam tylko, że... żyła sobie rodzina (córka, ojciec i matka).
po jakimś czasie ojciec znalazł żonę z podciętymi żyłami pod prysznicem. Ojciec z córką postanowili się
wyprowadzić... am potem było coś w stylu, że ojciec chciał znaleźć sobie nową partnerkę, ale jego...