Ja poszukuję pewnej bajki. Pamiętam tylko że głównym bohaterem był chłopiec który mieszkał w duzym
domu. Wiem że on poznał, albo zaprzyjaźnił się z pewną dziewczynkę, która miała chyba wiewiórkę (?). W tym
domu, albo innym były pewne drzwi za którymi uwięziona była jakaś zła lawa, tam nie można było zaglądać....
Szukam filmu. Widziałam jakiś czas temu zwiastun. I gdzieś miesiąc temu któś na facebooku go promował, że
wart polecenia. Jest jakiś mały chłopiec ciężko chory, ale chyba na skutek operacji udaje się go uratować.
Wtedy okazuje się , że dzieciak może rozmawiać ze zmarłymi. Mówi matce, że rozmawiał ze zmarłym...
...a kiedy on je w sobie rozkochuje, ona z trudem to znosi. Spirala obłędu nakręca się... Te kobiety są od niego starsze, samotne.
Tylko tyle (dość mgliście) pamiętam,
Proszę o pomoc, jeśli ktoś kojarzy tytuł.
Pozdrawiam.
Film był (chyba) czarno-biały albo utrzymany w mrocznych kolorach. Opowiadał historię jednego
nowojorskiego gangu, który był posądzony o złamanie zawieszenia broni na ogólnym mityngu gangów.
Bohaterowie uciekali kolejką podmiejską, wszystko działo się w nocy, ścigani przez wszystkie pozostałe
gangi. Namierzani...
Szukam radzieckiego filmu.Chłopak nieopatrznie ujawnił że trenuje pływanie
Cała klasa się wydarła mamy mistrza
Miał słabe oceny więc nie mógł wystartować w zawodach
Ktoś mu poradził by podrobił oceny
Przed zawodami sam się przyznał do szachrajstwa
Coś w ten deseń
Akcja rozgrywa się w niedalekiej przyszłości. Istnieje możliwość żeby ze wszystkich wpisów zmarłego na komunikatorach, filmach na których jest nagrany odtworzyć osobowość w wersji cyfrowej, a następnie wgrać do ciała wyglądającego dokładnie jak on. Zrozpaczona śmiercią kobieta decyduje się na taki krok, jakiś czas żyje...
więcej
Cześć, od dawna szukam pewnego filmu. Oglądałam fragment około 10 lat temu. Pamiętam tyle:
Jakaś rodzina mieszkała w domu przy lesie, mieli psa. W lesie chyba coś (ktoś?) straszyło i zaatakowało jakiegoś faceta. Potem była scena, że ta rodzina bodajże je kolację (na pewno byli w swoim domu) i nagle wrócił ich pies,...
Jakie Waszym zdaniem filmy będą nominowane do Oscara i to w jakich kategorariach w 2015 roku? Już za
niecałe 2 miesiące skończy się rok 2014.
Hej wszstkim!
Poszukuję prześmiesznej polskiej komedii o bandzie nieudaczników poszukujących jakimś sposobem
zarobku. Ktoś im doradził, żeby czekali na auto, rzucili się pod nie i żądali odszkodowania.. No i się tam
rzucili pod tira.. Albo czekali na auto, a to była droga zamknięta... I takie różne akcje. Wiem, że...
Nie chcę żeby był to horror gdzie jest mnóstwo krwi, wnętrzności itp. dla mnie to jest
ohydne i gdy na to patrzę to zachciewa mi się rzygać. Wolę filmy o zjawiskach
paranormalnych, coś w stylu "Paranormal activity",albo "Grave Encounters"-tak wiem
niektóre sceny były ohydne, ale nie było ich tak dużo. Mam...