Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

znacie jakieś polskie filmy lata 80 i 90. Typu: "Wakacje z Madonna" czy "Wyjście Awaryjne"?

Parę ładnych lat temu oglądałam pewien film w telewizji, niestety nie pamiętam tytułu. Proszę o pomoc w
jego odnalezieniu, a oto co zapamiętałam z tego filmu:

- akcja dzieje się w szkole z internatem dla chłopców (najprawdopodobniej w Anglii) chyba w latach 40,
sądząc po ubiorach
- dyrektor (?) tej szkoły...

Biografia twórcy programów telewizyjnych, który wpada na pomysł realizacji serialu o kosmicie zamieszkującym z rodziną ziemian. Jak widać luźno oparty na historii Alfa... Widziałem kilka lat temu, także jakiś czas temu znalazłem w necie tytuł, ale zapomniałem...

Witam!
Szukam starego filmu (lata 80/90), który opowiada o buddyjskich mnichach, wiedźmach i wojowniku.
Owy wojownik pomaga mnichom zabić wiedźmy które, wzywają demona grobowca. Akcja dzieje się w lesie,
nocą. Schwytany mnich chroni swoje oczy naciągając swe uszy i zakrywając nimi oczy

Siema.Od wielu lat chodzi mi po głowie pewna scena. Wiem ze trafilem na film jak bylem maly. Pamietam ze
byl jakis potwor/demon ktory wyszedl z ziemi spod jakiejs betonowej plyty podobnej do duzej plyty
nagrobkowej cos w tym stylu a potem scena jeszcze ze wchodzi do domu i morduje jedna lub wiecej osob w
tym...

Niedawno obejrzałem film produkcji francuskiej, opowiadający o nastolatce z zespołem Downa, którą na początku matka zabiera ze szkoły z internatem do swojego domu i każe jej udawać, że są siostrami. Niestety, wyleciał mi z głowy tytuł, choć było w nim imię głównej bohaterki. Ktoś może wie, jak się nazywa ta produkcja?

Jak wyżej. Poruszania jakich kwestii brakuje wam w kinie?

Witam , właśnie obejrzałem film `wiezien labiryntu` z 2014 roku. Iszukam jakiegoś filmu zbliżonego motywem właśnie do niego. poszukiwany Film musi posiadac jakas zagadkę ktorą bohaterowie próbują rozwiązać(w tym filmie, 60 osob próbuję rozwikłać zagadkę skąd wzieli sie w labiryncie i jak sie w ogole z niego wydostać) a...

więcej

użytkownik usunięty

to tyl film o mordercy on miał nosił na sobie taką małą aparaturke miał na sobie zbiornik z łątno palną
substancją miał tez taką pompke i nosił płaszcz miał w rekawie taki przewód przez który lała sie ta własnie
''bezyna'' pamietam taką scana jak na jakąs kasjerke obsikał ta beyną a pózniej odpalił zapałke i...

Szukam horroru który zacząłem oglądać kiedyś w TV. Mężyczna i kobieta jadą nocą przez pustkowie (chyba Texas) i nagle widzą rozbity samochód i obok potrąconą osobę, zabierają tą nieprzytomną osobę do samochodu i jadą dalej aż urywa im się droga (mimo że ten facet mówił że nie raz tą drogą jeździł i za tą drogę) i radio...

więcej