Film leciał z rok temu w TV, facet dowiaduje się że ma raka, trafia do szpitala i salę dzieli z innym pacjentem, który tak jak on jest chory. Początkowo dokuczają sobie jednak z czasem zaprzyjaźniają się i po wyjściu wiedząc że umrą postanawiają robić różne dziwne rzeczy. Jednak po jakimś czasie jeden z nich umiera i...
więcejpamiętam że matka z córką przeprowadza się z innego miasta do jej przyszłego męża któremu zmarła żona która była tancerką i urodziła córkę która próbuje być tak samo dobra jak matka i pamiętam coś takiego że ta córka tańczy na balkonie i cały czas jej nie wychodzi i obudziła dziewczynę tą co się wprowadziła do nich i...
więcejWitam lubię kino nie komercyjne ambitne co Polecicie? Może być to produkcja skandynawska hiszpańska czy też francuska ale innymi też nie pogardze poprostu chce obejrzeć jakiś dobry film który mnie wciągnie.Moze coś ciekawego oglądałeś i polecisz??
Kobieta z biednego domu ma zamiar poślubić bardzo bogatego mężczyznę. Rodzina jej nie toleruje. W trakcie podróży z kościoła kareta mężczyzna zostaje zastrzelony. Ona zostaje sama w rodzinie która jej nie chce. Po jakimś czasie dowiaduje się że daży uczuciem jego brata. On ma chyba wypadek samochodowy, i po tym wypadku...
więcej
Dzień dobry, wspomnienie z dzieciństwa lekko zamazane, ale może ktoś zna tytuł bajki/bajek.
Był to zestaw bajek lub jedna bajka na vhs, prawdopodobnie rosyjska/ ukraińska. Opakowanie vhs było bardzo kolorowe, natomiast same bajki były czarno białe.
Kaseta była kupiona pod koniec lat 90, ale same bajki raczej były...
Zaczyna się od śmierci matki głównego bohatera, ma on jakieś lęki z nią związane, wyjeżdża na wieś, zamieszkuje w jakiejś ruderze (dawnym domu rodzinnym?), potem pojawiają się elementy nie do końca realne i sugestia, że bohater był dręczony przez matkę w dzieciństwie, film kończy ujęcie postaci w kapturze.
Parę lat temu widziałam w telewizji pewien azjatycki film. Nie pamiętam zbyt wiele, ponieważ było to dość dawno, leciał późną porą. Najbardziej w pamięć zapadł mi jeden z bohaterów - mężczyzna w płaszczu z czarnych piór (?). Przypominam sobie również scenę płonącej wioski oraz dwie sceny walki. Jedną w wielkiej...
Czy wie ktoś, gdzie można obejrzeć szwedzki film Klausa Härö "Nowy człowiek - Den Nya människan" z 2007. roku? Dzięki za każdą informację.
Wesołych Świąt.
Jarek
Witam
Znacie filmy/seriale podobne do "Dziewczyny z Alabamy " "The Ranch " . Rodzina z tradycjami,Rednecki cauntry tradycyjne wartości małe społeczności . Nie szukam dramatów czy kryminałów raczej coś bardziej luźniejszego tym razem obyczaj/komedia .
Tata poprosił mnie o pomoc w znalezieniu filmu, który oglądał lata temu w telewizji - na pewno przed rokiem 2010, ale nie wyklucza, że film mógł być znacznie starszy. Nie pamięta zbyt wiele: główny bohater popełnił samobójstwo przez powieszenie się (nie wiem, czy wiemy to od początku, na pewno są sceny, kiedy bohater...
więcej