Witam. Poszukuję filmów/bajek poświęconych świętom Bożego Narodzenia na świąteczny seans w gronie rodziny. Nie muszą być tylko filmy familijne, mile widziane wszystkie. Pamiętam z lat dzieciństwa film, gdzie ojciec rodziny zmieniał się w świętego Mikołaja i, jeśli ktoś ma tytuł/link, byłabym bardzo wdzięczna. Mogą też...
więcejSiemanko, zastanawialiście się kiedyś nad tym jakie psychologiczne uwarunkowania sprawiają że odbieramy filmy w dany sposób? Np. łatwo utożsamiamy się z bohaterem, albo film zostaje z nami na kilka dni albo i dłużej? Ja np. często miewałam kiedyś tak, że wchodziłam w rolę głównego bohatera i zachowywałam się podobnie...
więcejNajlepiej takiej bardziej współczesnej. Może ktoś coś polecić. Z tych nowszych "Na noże" i "Rozpieszczone bachory" oglądałem.
Oglądałem ten film z 5-6 lat temu, grupa jakaś na pustyni weszła pod ziemie gdy wchodzili głębiej droga powrotna się zasypywała czy zamykała i na końcu doszli do piekła. Zna ktoś?
Witam. Czy moglibyście polecić jak najwięcej dobrych filmów, w których pojawia się motyw wieczoru kawalerskiego? Chodzi mi o filmy od 1990 r. wzwyż (nie starsze)
widziałem gdzieś tylko jedną scenę z tego filmu, mianowicie jakaś niezła laska stoi przed lustrem, chyba w łazience i wtedy jakaś niewidoczna siła otwiera jej usta tak mocno że jej głowa dzieli się na dwie części.
nie wiem czy w serii czy w osobnym filmie, w każdym razie jego łódkę zaatakowała gigantyczna kałamarnica, i to chyba taka co kopie prądem (nie do końca jestem pewny)oglądałem dawno, film może czarnobiały albo na czarnobiałym tv obejrzany
Witam szukam tytułu filmu to co pamiętam film był o pewnej chorobie ludzkości było małżeństwo rozwiedzione on był w jakiejś koroporacji medycznej i opiekował się jej synem. Kiedy ona po niego przyszła próbowali ją zainfekować tą choroba poprzez tak jakby naplucie czymś w twarz na oczy. Okazało się że ona i jej syn byli...
więcejZapamiętałem pierwsze sceny filmu, strzelec znajduje się prawdopodobnie na wieży obserwacyjnej (albo wieży ciśnień) i strzela do przypadkowych osób na ulicy po chwili jedna z osób próbuje z nim negocjować. Film ostatnio był emitowany w TV, jednak nie mogę sobie przypomnieć tytuły ani na jakim kanale został wyemitowany....
więcej