Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, szukam pewnego filmu który kiedyś widziałem na Polsat VOD, pamietam że akcja toczyła się na
Ukrainie/ w Rosji przy jakimś reaktorze jądrowym, jakaś tam jednostka specjalna miała kogoś z tamtąd
odbić, wydaje mi się że grał tam też Van Damme. Kojarzy ktoś? Film oglądałem z 1,5 roku temu.

Witam szukam filmu o sztukach walki w którym było 10 zawodników którzy trenowali i szkolili się do mistrzostw
świata. Jedyne co pamiętam to że był tam zawodnik którego brat zginął podczas tych zawodów kilka lat
wcześniej i jakiś czas poźniej on startuje w tych zawodach. Trafia na zawodnika który doprowadził do...

siema, kiedys widzialem film opowiadajacy o dilerze narkotykow miekkich -> marysia
Byl to chyba nastolatek (nie wiecej niz 30 lat) ktory sprzedawal na plazy trawke. Potem go to wkrecilo i zaczelo sie na skale
swiatowa.
Wiecej nie pamietam ;/

Witam.
Na wstępie podkreślam że nie wiem czy jest to odpowiedni dział dlatego proszę moderatora w razie takiego przypadku o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Poszukuję filmu w którym:
Uczniowie/Studenci grali w podziemiach szkoły w grę polegającą na tym, że siadali na krzesłach w kółku, a dziewczyna rysowała...

więcej

Szukam tytułu filmu którego akcja rozgrywa się w czasie II wojny światowej we Włoszech w domu poprawczym.
(Ponoć jeden z najbardziej ohydnych filmów świata)

Mógłby mi ktoś przypomnieć tytuł polskiego filmu całkiem nowego chyba z tego roku? tam był jakiś motyw chowania się w szafie? autystyczny (?) mężczyzna zostaje "oddany" przez swojego brata do sąsiadki pod opiekę czy coś takiego... ta sąsiadka też chyba jakiegoś swojego bzika miała i ona się w tej szafie chowała. Na...

Witam. Ładnie się ostatnio spisaliście polecając mi naprawdę dużo filmów, ale teraz mam
dla was nowe zadanie.
Polećcie mi jakieś bardzo klimatyczne horrory. Nie chodzi mi tutaj o filmy typu The ring, czy
Paranormal Activity. Nie mają to być filmy straszne, po których będę się bał w nocy do
kibelka wyjść, ale...

Film z lat 2006-2010 dramat psychologiczny, produkcja skandynawska?? Opowiada o związku który nie zna granic w swej miłości. Postanawiają zabić człowieka. Sąd skazuje ich na kare śmierci, wyrok wykonany w tym samym czasie na zakochanych. Po śmierci przenoszą sie do innego świata gdzie nie mogą sie odnaleźć zostawiają...

więcej

Cześć,

Zwracam się z prośbą do Was jako ekspertów.

Jest sobie kawałek sprzed lat: the Chemical Brothers - Don't stop the rock - klip można obejrzeć na youtubie: watch?v=Bz4N4FgjCPs

Na klipie widać, że akcja rozgrywa się w (chyba) polskiej (chyba) elektrowni.
Przypuszczam, że do teledysku wykorzystano kadry z...

Mam nadzieję, że ktoś mi podpowie, gdzie mój film znaleźć i jaki był jego polski tytuł, bo nie potrafię go wyszukać w tradycyjny sposób... Bardzo ciekawy, klimatyczny horror. Wydaje mi się, że oryginalny tytuł brzmiał "They", ale to nie ten z 2002 roku, tylko coś mniej znanego - oglądałam go kiedyś nawet w tv. Fabuła...

więcej