Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu o ludziach, którzy utknęli ni to w jaskini, ni we wnętrzu góry. Nie znam roku, ani kraju produkcji, ale pamiętam, że jakiś bogacz wskoczył tam na paralotni, ktoś inny na bungee. Osób było więcej, ale pamiętam tyle, że nie mogli się stamtąd wydostać i coś ich atakowało. Pomożecie kolegi i koleżanki?

Witam lubie filmy gdzie można się pośmiać do łez z inteligentego humoru,tani kicz typu american pie mnie nie bawi wręcz irytuje.Lubie kino Francuskie,skandynawskie,argetynskie,hiszpańskie a może wy coś znacie nie typowego a wręcz zajedwabistego??

Grupka ludzi włamuję się do opuszczonego ośrodka badawczego, gdzie w przeszklonym pomieszczeniu znajduję się mężczyzna podłączony do aparatury. Po wyłączeniu prądu budzi się i zaczyna zabijać. Nie jestem przekonany czy opis kogoś nakieruje na film, ale z góry dzięki.

Moi drodzy. Pilnie poszukuję filmu katastroficznego, który opowiada o zblizajacej sie do Ziemi tzw. anomalii. Jedna z postaci tam grających to autystyczny mężczyzna posiadający w swoim komputerze rozwiązanie problemu. Jego brat jest burmistrzem i w drodze do Nasa przeżywa zawał serca. Tak coś pamiętam... Pomóżcie

Witam poszukuję filmu o krasnoludkach.
Akcja filmu toczy się na gospodarstwie gdzieś w Holandii (być może niemcy albo belgia).
Krasnoludki niezauważalnie pomagają w codziennym życiu gospodarzom do czasu kiedy, developer chce wykupić ich teren i wybudować coś tam. Wtedy do akcji wkraczają owe krasnale i niweczą ich...

więcej

Szukam filmu który leci teraz na TVN (05/12/21 godz 01:23) W telewizji film nazywa się diabelskie nasienie, ale to w ogóle jest inny film niż pisze. Nie wiem dokładnie o czym jest film bo nie oglądam całego ale Jest tam młoda dziewczynka ciemne włosy która zepchnęła jakiegoś chłopca z urwiska podczas jakiegoś...

Dziś mój tata wspomniał o filmie, w którym zakonnica podczas szaleńczej jazdy (prawdopodobnie citroenem 2CV) stopniowo rozwalała to auto, aż ostatecznie niewiele z niego zostało, ale udało jej się dojechać. Scena była podobna do sceny z filmu "Tylko dla twoich oczu", bo miała miejsce na jakichś krętych drogach.

-...

więcej

Witam ! Od ponad roku jestem użytkownikiem portalu Filmweb i oceniłem niespełna 200 filmów. Ostatnimi
czasy zauważyłem, że znaczna większość moich filmów otrzymała ocenę 8 lub 9. Jest to dosyć nietypowe
pytanie, zważywszy na mój całkowicie amatorski sposób patrzenia na filmy, jednak chodzi tu o moją
ciekawość....

więcej

Dla mnie takim filmem jest zdecydowanie "Mój rower" Piotra Trzaskalskiego - świetna historia, genialnie opowiedziana i zagrana przez całą obsadę, a zwłaszcza przez Artura Żmijewskiego, który umiejętnie wyrwał się z roli księdza. Ciekawe zaskoczenie pod koniec filmu. Godny wszelkich nagród. Patrząc na średnią ocen, to...

więcej

zna ktoś jakieś filmy, gdzie wrogowie sobie pomagają, współpracują ze sobą dla swoich korzyści albo bo nie mają wyjścia? Mogą też być takie gdzie są wrogowie i się potem zaczynają lubić czy coś takiego.