Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Dobry wieczór, poszukuję polskiego filmu z lat 60, 70? Gatunek dramat psychologiczny? Mężczyzna jedzie autem, i chyba ma kolizję lub psuje mu się auto. Następnie pieszo trafia do opuszczonego budynku (starego szpitala, sanatorium?). Jest tam jakiś dziwny lekarz czy profesor, jakieś eksperymenty, nie pamiętam czy byli...

więcej

Dzień dobry.
Szukam bajki, którą uwielbiałam w dzieciństwie.
Pamiętam, że po śmierci właścicielki zwierzęta (była to spora i różnorodna grupa!) otrzymały spadek, jednak rodzeństwo (wydaje mi się, że bliźnięta) spokrewnione ze zmarłą chciało otrzymać spadek i próbowali pozbyć się zwierząt.

Błagam o pomoc!
PS to...

więcej

Hej ;) czy kojarzy ktoś może horror w którym młode małżeństwo przeprowadza się do jakiegoś miasteczka i tamtejsza społeczność odprawia jakieś rytuały związane z ożywianiem ludzi? Pamiętam że na końcu główny bohater ożywia swoją żonę, która zmarła a była w ciąży. Ktoś coś kojarzy? Dzięki :)

Polska produkcja, jedyny urywek jaki pamietam z tego serialu to to jak jakiś chłop porwał dziewczynę i przetrzymywał ja w piwnicy. Pamietam ze jego matka wiedziała o wszystkim i ona karmiła w tej ziemiance zupą te dziewczynę i mówiła coś w stylu ,,Ja nic dziecko ci nie mogę zrobić,,
Był to serial Ala barwy szczęścia,...

więcej

jjj

LAta 70-90. Roboty zaczynają wariować i zabijać ludzi. Jest akcja na jakimś polu gdzie są takie żółte małe roboty. Film w stylu łowcy androidów. Są też tam jakieś nano roboty.

Jestem wielbicielem bardzo czarnego humoru. Jakie filmowe czarne komedie moglibyście polecić ? Ale takie naprawdę czarne im czarniejszy humor, tym lepszy, pozdrawiam .

Witam. Czy znacie jakieś filmy, których fabuła opiera się na jakimś absurdalnym, nieprawdopodobnym, wręcz kuriozalnym spisku, praktycznie niemożliwym lub bardzo mało prawdopodobnym do zaistnienia w rzeczywistości? Chodzi mi o coś podobnego jak w filmach: „Kaboom” oraz „Tajemnice Silver Lake”, które na dodatek mają...

gdzie znajdę ten film? na filmweb tego filmu nie ma

Hej, poszukuje filmu w którym grupka znajomych zostaje zaproszona do rezydencji kolegi którym gardzili. Okazuje się że zaprosił ich jego brat chyba były żołnierz, by dowiedzieć się kto jest odpowiedzialny za jego dramatyczny stan.
Z góry dziękuje za odpowiedzi ;)