Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Na 100% było to anime (tylko że byłem wtedy takim szczylem (5-6 lat) że oglądałem to na vhs i nawet
nie wiem czy to był cały film juz czy z serialu, naprawdę nie wiem). Bohaterką była młoda dziewczyna
która na początku jechała pociągiem gdzieś, potem trafiała chyba do jakiejś szkoły religijnej, lub do
klasztoru...

więcej

Od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie dwie sceny z filmu, który oglądałem co najmniej 20 lat temu.

1. Wielki żaglowiec (hiszpański?) na pełnym morzu. W wodzie jakiś facet próbuje uszkodzić ster. W tym
czasie z jednej z kajut na rufie wyrzucają przez okno kobietę - akurat na jego głowę.

2. Żaglowiec ten płynie...

więcej

szukam filmu, w którym adwokaci mają dostarczyć papiery rozwodowe (kto pierwszy), a klienci uciekają, bo żadne nie chce być pierwsze

Tytułem filmu była nazwa gry planszowej. Gra była zaczarowana, np. polecenie: gdy
szedłeś nagle zatrzymało cię stado nietoperzy, czekasz 1 kolejkę. To wtedy te nietoperze
naprawdę przylatywały do gracza i nie odlatywały dopóki nie minęła ta jedna kolejka. To
był taki trochę horror. Ktoś wie jak to się nazywa?

Szukam filmu,który oglądałam ostatnio w tv,jest to komedia. 2 rodziny lecą na # ich samolot bodajże się rozbija i ich
dzieci lądują na bezludnej wyspie,jedna z nich jest ruda dziewczyna, rodzeństwo i chłopak, no i właśnie.. Ta ruda będzie się
kłocić z jednym z tych chłopaków,potem się upali i będzie myślała,że się...

więcej

Witam , szukam filmu w którym główna bohaterka mieszkajaca w małym miasteczku odnajduje starego laptopa , dziwnym trafem ten działa a z nia kontaktuje sie jakis facet i namawia do wyjazdu z miasteczka . dziewczyna ucieka , z fabuły pamietam scene jak zatrzymuje sie u jakiegos farmera , nocuje u niego a rano kiedy...

Poszukuję filmu

użytkownik usunięty

Dosyć niejasno pamiętam tę scenę, ale to było mniej więcej tak, że nietrzeźwa matka z córką zjeżdżały po śniegu na odwróconym do góry nogami stole.

Pamiętam ,że na kasecie była nazwa "Danny" czy jakoś tak ,ale szukam takiego tytułu i znaleźć nie mogę.

Szukam filmu w którym glówna bohaterka szuka starych win.....w pewnym domu z starej piwniczce poza
winami normalnymi znajduję ogromną butelkę starego wina.....wino w końcu jako najstarsze na świecie
wystawione zostaje na aukcję a facet który je kupuje otwiera je ku zdziwieniu innych i sprzedaje po kieliszku na...

Witam!

Poszukuję dwóch filmów prod. USA oba oglądałem parę lat temu w TV tak więc nie chodzi o
nowości:)
1. Z gatunku kryminał/thriller/psychologiczny (najprawdopodobniej z lat 90-tych) jakiś czas temu
(3-4 lata) emitowany w TV
Młoda dziewczyna równie atrakcyjna (co i zwichrowana) wrabia swojego chłopaka w...