Szukam filmu gangsterskiego, gdzie jest scena, w który króliczek playboya wysypuje wór dolarów na sali sądowej. Ktoś widział? Ktoś słyszał? Widziałem w dzieciństwie na VHS, a za cholerę nie pamiętam tytułu,
Witam. Nie wiem czy piszę to w dobrym temacie, gdyby nie to bardzo przepraszam :)
Poszukuję filmu pełnometrażowego, animowanego, pochodzącego z Japonii albo Chin. Oglądałam go w
telewizji jak byłam dzieckiem (około 10-8 lat temu), wiem że szedł na święto zmarłych. Jedyne co z niego
pamiętam to jakaś świątynia, i...
Witam
Poszukuję filmu który widział kilka lat temu. Z tego co pamiętam to tytuł nosił nazwę "Nic się nie stało" Tylko w
tym problem, że nie mogę go znaleźć a filmy o tym samym tytule bardzo odbiegają od tego, który widziałem.
Fabuła była mniej więcej taka, że 2 współlokatorów mieszkało w starych domu pod autostradą...
Witam.
Kiedyś dawno temu leciał w tv film o osobach niepełnosprawnych.
Była to grupka niepełnosprawnych, z jakiegoś ośrodka.
Pewnego dnia wybrali się na dyskotekę.
Jakaś muzyka klasyczna była w tle tego filmu, kojarzy mi się Mozart - Rondo alla turca.
Lata emisji przypuszczalnie 80`te lub 90`te.
Bardzo...
Na podstawie powieści, chyba amerykańskiej. Młoda dziewczyna żyjąca w konserwatywnym społeczeństwie zachodzi w nieślubną ciążę i zostaje napiętnowana jakaś czerwoną plamą (?). Jakkolwiek głupio to brzmi, jestem na 100% pewna, że coś takiego istnieje i nie daje mi to spokoju.
Kojarzy ktoś?
Od dawna mam wątpliwości ilu kamer używa się przy kręceniu filmu.Logika podpowiada, że wielu ponieważ
wiele zmian ujęć przy jednej scenie wymagałoby wielu kamer ustawionych pod różnymi kątami, by zachować
płynność. Z drugiej jednak strony mówi się o wypozyczaniu pojedynczej kamery, a koszty są chyba zbyt
wysokie...
Akcja zaczyna rozgrywac sie w duzym domu klimat jak z zamczyska. W domu przebywa grupka znajomych co
jakis czas ktos puka. Do drzwi domu przebywa w nim i umiera ktos go zabija ale nie wiedza kto. Akcja trwa
bardzo szybko. Film bodajze w jezyku francuskim. Dawniej obejrzec nozna bylo w tvp2.
z lat 70 raczej amerykański
nie pamiętam fabuły to był taki psychologiczny film, ta dziewczynka miała bardzo czarne włosy z grzywką,
krótkie i chodziła w niebieskim płaszczyku albo sukience lub miała niebieską kokarde we włosach coś takiego pamiętam i miała starszego brata, nic nie mówiła chyba od
jakiegoś...
Witam.szukam pewnego filmu.10 moze 15 lat temu.gliniarz szuka pedofila badz mordercy.zaprzyjaznia sie
z.mala dziewczynka ktora potem wykorzystuje jako przynete.rownie dobrze mogla to byc jego corka.i
pamietam jeszcze afisz do tego filmu.mala dziewczynka siedzaca na takim jakby haczyku na ryby na zielonym...