Witam, oglądałam kiedyś film, pamiętam tylko sam początek - akcja się działa w jakimś zniszczonym
mieście, był dorosły murzyn i jakaś mała, biała, "odważna" dziewczynka. Byli w jakimś pubie/barze. Potem
były strzały, chyba się rozłączyli. Następna scena była związana z krukiem. Nie pamiętam jej dobrze -...
Wittam, prosze o pomoc w znalezieniu jednego filmu, był to chyba horror, oglądałam go parę lat temu może
4-5.. W filmie tym parka przyjaciół wybiera się na wycieczkę, gdzie w jakimś lesie dostają od jakiegoś
szamana grę "vae victis"/"gloria victis" ze skóry wiedzmy/czarownicy która została spalona, grając w grę...
Witam! Kilka lat temu oglądałam amerykański film chyba z lat 90. lub początku XXI wieku. Mogę coś pomylić,
ale opowiadał o mężczyznach, którzy na jakąś okazję (być może wieczór kawalerski) wynajęli prostytutkę,
podczas imprezy coś poszło nie tak, a dziewczyna umarła. Później mężczyźni próbowali ukryć zwłoki z czym...
Witam. Ciężko mi właściwie ocenić dlaczego, ale ostatnio polubiłem filmy gdzie główny bohater jest właśnie
takim typem faceta i poprzez wydarzenia w filmie zmienia się.
Nie chodzi mi tu o głębokie przemiany jak np. "Inni", ale raczej o coś takiego jak w filmie "Phone booth"
(Telefon), albo "1408".
Poniżej...
Szukam czegoś w stylu Machina girl, Ninija VS alien albo coś bardziej krwawego jak martwica mózgu czy filmy Tromy Noc kurczecich trucheł.
Znacie :) ?
Film ten opowiada o wilkołaku/wilkołakach nie jestem pewien. Pamiętam że pod koniec tego filmu chłopak
został strażnikiem. A i na grobie jego wujka był napis który mógł przeczytać tylko wilkołak. A i w tym filmie
można było wyleczyć tą chorobe. Czekam na odpowiedzi DZIĘKI WIELKIE:)
Cześć,
Chodzi mi o polski film z którego pamiętam jedynie fragment gdy polacy którzy wrócili bodajże z syberii na
peronie orkiestra grała jakąś pieśń patriotyczną i ich "dowódczyni" kazała im zagrać międzynarodówkę
Ktoś coś?
Z góry dzięki za pomoc
"Czy istnieje życie przed śmiercią?" Z "Indiańskiego biegacza"? Jeszcze nie aż tak dawno oglądałem, ale wyleciało mi z głowy z jakiego filmu ten cytat.
Proszę wybaczyć obleśny temat i uważnie przeczytać i się zastanowić. Liczę na ciekawą dyskusję z fanami gatunku.
Dlaczego horror zaczyna kojarzyć się z horrorem ale tylko w sensie męki dla widza? Dlaczego nowe horrory to straszliwe nudne filmidła klasy "Z" zrobione absolutnie bez pomysłu, kompletnie beznadziejnie,...