Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

jakie jest powiązanie s03e16 (ostatni odcinek sezonu) i s04e01 ?

Szukam filmu z lat 90 o samochodzie chyba brązowy buick z przyciemnianymi szybami, nie wiadomo kim był kierowca, śledził on kobietę z dzieckiem

Szukam filmu z lat 90 o samochodzie chyba brązowy buick z przyciemnianymi szybami, nie wiadomo kim był kierowca, śledził on kobietę z dzieckiem

Filmy był chyba rosyjski, ukraiński czy może litewski. Nie pamiętam dokładnie. Opowiadał o dziewczynie która razem z matką i jej facetem miała wyjechać do anglii . W ostateczności matka nie zabrała ze sobą córki, pozostawiając ją ciotce. Dziewczynka miała o dużo młodszego przyjaciela, który był bity przez ojca i pod...

więcej

Piszcie propozycję aktorów do obsadzenia poniższych ról:
ojciec chrzestny Don Ald
syn ojca chrzestnego Józef Bąk
córka ojca chrzestnego, blogerka Kasia
mafioso Marcin P.
mafioso Słowik
kark Masa
bohaterski glina Kaczoro
i propozycje pseudonimów capo i consigliere

Czołem. Jestem zwolennikiem filmów, w których końcówka mnie po prostu wzruszy,
ściśnie w gardle, a na końcu będę miał skłonność do przemyśleń.. nie zabraknie też
ciarków momentami. Jak na razie te aspekty doświadczyłem w:
Niepokonani
Into The Wild
Lone Survivor (świetna muzyka, widoki i wzruszające sceny)
12...

więcej

Witam, poszukuje filmów propagandowych lub po prostu jakis filmow opowiadających o nazistach. Cos w stylu:

-Triumf woli
-Fabryka zła
-Wyrok w Norymberdze

Z góry pragnę zaznaczyć, że nie interesują mnie filmy typu Lista Schindlera, Pianista czy Stalingrad ( filmy
oczywscie oglądałem i w żaden sposób ich "nie...

więcej

Witam, tak jak w temacie - poszukuję filmów, których akcja odbywa się więzieniu. Poszukuję również filmów o mafiach oraz o tematyce boksu.

W połowie lat 70 leciał serial na 100% Włoski o nauczycielu, który uczył tylko klasę niezdyscyplinowanych chłopców. Jest w nim pokazana klasa i nauczyciel który krok po kroku walczy o to by doprowadzić do porządku kilkoro uczni. Serial ten oglądałam jako dziecko i wiem że byłam wtedy w 5 klasie podstawówki....

Pamiętam jak przez mgłę... wykopaliska na cmentarzu, zielone światła i uciekająca rodzinka z domu, gdzie ze ścian sączy się krew... bałem się jak cholera. Całkiem możliwe, że są to dwa osobne filmy... z upływem czasu ludzka pamięć zaciera wspomnienia ;-)