Szukam filmu, którego plakat mniej więcej wygląda tak, że szatynka w długich karbowanych włosach dostaje w twarz. Fabuła jest taka, że klasa znęca się nad nią psychicznie i na jednej z wycieczek klasowych dziewczyna ucieka, wszyscy myśleli, że utonęła. Kiedy jej ojciec się o tym dowiedział, uprowadził jednego z uczniów...
więcej
Szukam filmów podobnych w tematyce i stylu do Party Monster i Velvet Goldmine (Idol). W obydwu tych
filmach były charakterystyczne stroje, i specyficzne zachowania. Takie filmy lubię najbardziej. W największym
stopniu chodzi mi o klimat i podobną narrację, choć niekoniecznie.
Cześć, szukam filmu, który parę ładnych lat temu leciał w telewizji i od tej pory nigdy na niego nie natrafiłam.
Film był o kobiecie, która poszukuje swojego dziecka. Twierdzi, że zostało wysłane gdzieś na wycieczkę z
innymi dziećmi i już nigdy nie wróciło. Pozostali rodzice w ogóle nie pamiętali, że mieli...
W 2000 roku oglądałem bajkę animowaną na TVP1 o chłopcu, który uczył się wszystkiego, sprzątać,
zamiatać, pamiętam że tytuł odcinka był ,,Afrykańska mucha tce tce". Czy ktoś wie jaka to bajka ?
Witam,
Kilka razy mi już pomogliście, więc i teraz na Was liczę.
Ze 25 lat temu oglądałem w TV western. Bardzo słabo go pamiętam, ale kilku kowbojów szukało jakiegoś skarbu. Finalnie wejście do ukrytej groty wskazał im cień góry (taka bardzo spiczasta), która była oświetlana przez słońce o konkretnej godzinie....
Kiedys widziałam fragment filmu, który mnie zahiponotyziował, oczarował. Zrujnowane (zbombardowane) miasto,
całkowicie bezludne i w długich ujęciach wnętrza i fasady tych zrujnowanych budynków. Skrupulatna
wędrówka po tych ruinach i zakamarkach. Wydaje mi się, że to się działo w Palestynie a film zdecydowanie...
Szukam filmu o grupie przyjaciół, którzy przyjechali na ślub jednego z nich - ślub był nad jakimś jeziorem/przy
plaży. Jeszcze jedna rzecz, którą pamiętam to piękny toast podczas wesela;) Wiem, że to bardzo mało
szczegółów ale jak ktoś kojarzy ten film - będę wdzięczna za pomoc :)
Szukam filmu, w którym mąż i dzieci pewnej kobiety (prawdopodobnie córki bliźniaczki) giną w strzelaninie. Chyba jadą
gdzieś razem w samochodzie i to napad rabunkowy (?). Pamiętam fragmenty: kobieta pyta policjanta "dlaczego (sprawca)
zastrzelił dzieci?" oraz jak słucha głosów zmarłej rodziny nagranych na...
Pilnie poszukuje tytułu do filmu S-F z lat dzieciństwa lata produkcji to mogą byc lata 90 lub 80. Pamiętam tyle że
bohaterowie przybierali postac obcych na kształt ludzi i z łokci wyrastały im noże czy też ostrza na które walczyli. Główny
bohater wiem że miał ten swój skafander czy też zbroje w kolorze metalicznym...
To współczesny romans. Businessman (około 30 lat) bierze pod opiekę młodą dziewczynę i wprowadza ją w
swoje życie. Dobrze pamiętam tylko jedną scenę - odbywa się aukcja na cel charytatywny, której para się tylko
przygląda. Dziewczyna prosi swojego partnera o kluczyki od auta, mówi że chce coś z niego wziąć....