Poszukuję filmu o grupie ludzi którzy trafiaja do do jakiejs miejscowosci, wioski, osady. Okazuje sie ze potrzebują jakiegos talizmanu czy czegos podobnego bo kto tego niema to zabija go WIELKI PTAK. Prawdopodobnie to niemiecki film. Opis fabuły jest dosc ogólny znam tylko z opowiadan sam nie ogladałem ale zalezy mi na...
więcej
Witam, dawno temu widziałem film chyba kolorowy. Chyba na wyspie.. w każdym razie były tam maszyny
budowlane takie jak dźwig, koparka, spychacz itd. podczas chyba burzy maszyny te ożyły i tak jakby wcieliły się
w nie dinozaury z którymi walczyli bohaterowie filmu. Film prawdopodobnie z okolic 1960-1970...
Z góry...
od jakiegoś czasu usiłuję sobie przypomniec tytul takiego filmu wydaje mi sie ze disney`a, zaczyna sie jako fabularny ze m,atka czyta synkowi książkę o kogucie który zawsze cudownie pial zwiastując nadejscie dnia i wszystkie zwierzęta w gospodarstwie wierzyły ze to on budzi słońce a pewnego dnia nie zapial i slonce...
A zatem! to był horror, na początku matka udusiła dziecko z braku pieniędzy a mąż się przyglądał i wyjechali w
podróż i walneli w cośi była w oddali farma i z czasem odkryli ze sa w piekle i pamiętam ze kobieta tego
statana iała na imie Lilith, proszę o pomoc :)
Witam, na zadanie z historii i społeczeństwa mam podać przykład filmu, w kt.przedstawiono bądź wykorzystano wzorce
antycznych bohateròw greckich, macie może jakieś pomysły? Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc.
Więc pamietam ze pewna rodzina z 2 malymi corkami sie wyprowadzila po las ( mieszkali sami w okolicy
Pewnego dnia w nocy ( mieli otwarte drzwi w nocy - była tylko siateczka na komary) Po porwaniu tej 1 corki
dlugo szukali po lesie ale nie mogli trafic na nic , porywacze to jacys dzikusy byli i ta dziewczynaka...
Z filmu pamiętam tylko tyle, że był chyba jakiś wybuch i cysterna przygniotła nogi małej dziewczynce i był z nią cały czas jakiś mężczyzna, być może strażak.
Z filmu pamiętam tylko tyle, że był chyba jakiś wybuch i cysterna przygniotła nogi małej dziewczynce i był z nią cały czas jakiś mężczyzna, być może strażak.
Psychol w ciężarówce zabija laskę w cabrio (laska idzie na czołówkę po tym jak on pokazuje jej ze ma wolne i może go wyprzedzać). Potem wyprzedza go chłopak i po pewnym czasie psuje się temu chłopakowi auto i zatrzymuje się na poboczu, żeby bodajże zmienić koło i nadjeżdża ta sama ciężarówka i kierowca go zabija....
Film opowiadał o młodym chłopaku i dziewczynie. Dziewczyna miała bogatą babcię z tego co pamiętam,
wychowywała się u niej w domu, a ojciec chłopca coś tam naprawiał i raz go zabrał. Zaprzyjaźnili się i razem
wychowywali. Ze scen jakie pamiętam:
1. Poszli razem na bal po ukończeniu szkoły średniej i chłopak został...