Naukowiec porażony prądem (chyba) trafia do równoległej rzeczywistości. Jest ten sam rok, ale mnóstwa wynalazków jeszcze nie ma, Mount Everest jeszcze nie został zdobyty, ludzie ubierają się jak w XIX wieku... Co najważniejsze - on sam w tym drugim świecie jest żonaty, a w pierwszym nie. Jego żona umiera na serce, więc...
więcej
http://www.filmweb.pl/user/katedra/blog/562997-Najlepsze+sceny+filmowe
Zapraszam do podzielenia się swoimi typami!
Poszukuję nazwy tego filmu
Matka chce się dowiedzieć o śmierci córki i przepytuje jej koleżanki, ale one nie chcą nic mówić. Potem okazuje
się, że utopiły ją w wodzie, w rzece(płytka, w lecie) i przykryły kłodą od drzewa. dziewczyny były chude, matka
chyba blondynka(?)
z góry dziękuję :)
Cześć,
Poszukuję filmu o chłopaku mieszkającym w wieży lub jakiejś przybudówce mostu, który poznaje dziewczynę i się w sobie zakochują. Z tego co pamiętam, to został on nakręcony w końcówce lat '80 lub na początku '90. Nie mogę przypomnieć sobie jak się kończy, ale wydaje mi się, że główny bohater zmarł. Bardzo...
Szukam filmow bardzo podobnych do Po prostu walcz.
Tzn. glownie chodzi mi o to, zeby bylo pokazane jak bohater trenuje, zeby pokonac swojego rywala.
Głownie chodzi mi o amerykanskie produkcje, raczej nie za stare filmy.
To chyba leciało w czerwcu albo lipcu. Dziewczyna została napadnięta, uratował ją gość w masce. Potem
zabrał ją do siebie, bo on był poszukiwany, a ją z nim widziano i chyba też poszukiwano. Pamiętam jeszcze, że
uwziął się na policjantów i wysadził chyba jakiś budynek. Nie zapisałem tytułu, a właśnie mi się ten...
Nagle przypomniałam sobie o filmie, który oglądałam może z 2/3 lata temu i postanowiłam, że zamieszczę tu posta, może ktoś będzie wiedział o jaki film chodzi. A mianowicie wydaję mi się to był thiller. Film był o parkingowym, który był obsesyjnie zakochany w jakiejś kobiecie i tam było coś takiego, że on ją uwięził na...
więcej
Szukam filmu o UFO/Obcych, którego akcja dzieje się na terenach pustynnych/skalistych. Przewija się motyw
jakichś tajemniczych trójkątów, anomalie czasowe/przestrzenne. Kończy się sceną, w której pokazany jest
żołnierz podpięty do jakiejś aparatury i unoszący się nad łóżkiem.
Coś? Ktoś?
Film zaczyna się w mrocznym domu, jego mieszkańcy się cicho zachowują, maja wyczerpane zapasy i jedzą
bardzo skromnie. Wygląda to na biedującą rodzinkę ale wkrótce okazuje się że jest tam mrocznie nie dla
tego że jest noc, tylko dla tego że okna są zabite dechami a na zewnątrz grasują... chyba zombie - nie...