Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Parę lat temu oglądałam film na tvp1 lub tvp2. Opowiadał o sanitariuszu, który znalazł gdzieś zakrwawioną kobietę i przyprowadził do domu. Okazało się, że jest to wampirzyca. Na końcu filmu ten koleś zamierza z kolegą zabić dziewczynę.

Witam, szukam tytulu filmu w ktory glowny bohater nastwia serce jak budzik/zegar po
tem umiera i budzi sie gdzie indziej.

film gdzie dwoje ludzi udaje miłość do siebie a potem się naprawde zakochuje
film zaczyna się no lotnisku

szukam filmu, była to ameryka lata chyba 90, 00, były 2 hamburgerownie, i jedna miała specjalny przepis na
sos, coś w tym stylu, jedna była bogata i miała wszystko, a ta druga tylko ten znakomity sos, na końcu filmu ta
bogata dała trucizne do tego sosu pamięta ktoś, pomoże?

Chciałabym obejrzeć film w fajnym, tajemniczym klimacie... coś w stylu ,,Kobieta w czerni" lub ,,Wilkołak". Co polecacie?

A wrócił do pamięci jeszcze jeden film, niestety bez tytułu. Historia pewnej kobiety, która odsiaduje wyrok za
zabójstwo swojego męża. Odwiedza ją syn, a ona mu opowiada o ojcu. Postanowiła go zabić (zastrzelił go
kolega męża, za jej namową) ponieważ był totalnym brutalem, niebezpiecznym dla otoczenia. Koleś...

szukam filmu podobnego do Epidemia (1995) z tym że w tym filmie ludzie chorowali na coś i połykali jakieś pigułki po to żeby umrzeć spokojnie w łóżku, a nie przez tą chorobę i główni bohaterowie przemieszczali się w łodzi podwodnej

Film jest pochodzenia włoskiego ... oglądem go kilka lat temu z polskim lektorem... film opowiada... o
ludziach którzy w życiu mieli szczęście ... np. dziecko uratowało się z samolotu jako jedne przeżyło... film jest
podobny do filmu trzynasty ze Jason Statham...akacja toczy się podczas wojny... i ludzie wykupują...

więcej

Witam,
ostatnio zaczęły mnie nawiedzać wspomnienia z dawnych lat i uderzył mi do głowy
pewien dość dziwny film, którego tytułu od roku próbuję znaleźć ale niestety na
próbowaniu się kończy. Nie znam tytułu dzieła, ani z jakiego kraju ten twór pochodził ale
równe 10 lat temu rozśmieszył mnie do punktu zerowego...

więcej

Filmy z tego roku, które warto obejrzeć lub dopiero czekacie na premierę.

Pozwolę sobie zamieścić moją osobistą listę:
Inherent Vice
Interstellar
Big Eyes
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
Zaginiona dziewczyna
Into the Woods
Grand Budapest Hotel (już widziałam i polecam :))
Boyhood
Mommy
Magia w blasku...