Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Fortepian, Stowarzyszenie Umarłych Poetów, jakie jeszcze były

Czy znacie filmy, gdzie jest jakiś facet, taki typowy skur.....yn, któremu w końcu przytrafia się coś złego np. napadają go i w ciężkim stanie jest, albo bankrutuje lub coś się dzieje, że traci cały majątek i trafia na ulicę i wtedy zmienia się w kogoś normalnego, dość dobrego, życzliwego?

Szukam filmu, który kiedyś widziałem... O ile dobrze pamiętam były to lekcje psychologii na których uczniowie
wymyślali przebieg wydarzeń podczas wybuchu atomowego. Musieli schować się do schronu, ale nie
wszyscy mogli do niego wejść, bo była ograniczona ilość miejsc w środku. Każdy miał przypisane zadanie,
które...

więcej

Witam forumowicze.
Poszukuję filmu w którym na początku oddział anntyterrorystów zostaje wezwany do domu w którego piwnicy zastają przywiązaną do krzesła żonę dowódcy oddziału. Psychopata daje mu wybór - zabić żonę i ocalić siebie oraz kolegów z oddziału lub zginąć wraz z żoną i kolegami przez wybuch ładunku czasowego...

więcej

Poszukuję filmu, w którym młoda para modyfikuje różne DNA i stwarzają rzecz która oddycha, na początku
wygląda ona jak "golec" później natomiast nabiera kształty normalnej tzn prawie normalnej kobiety, niestety
ma ogon z trującym jadem który para chce odciąć. Kobieta ta po jakimś czasie ma skrzydła i umiera....

hej moze to glupie ale chcialabym sie dowiedziec o tytul filmu z tomkiem karolak . jedynie co pamietam to
ogladalam go dosc bardzo dawno i on w tym filmie jak to mozna powiedziec, kolekcjonowal psie kupy , jego
zona byla kinga preis ktora zdradzal. mial kochanke u ktorej przetrzymywal te psie kupy,
bez kitu nie...

więcej

Szukam filmów w których jest scena, jak ktoś pali dokumenty lub inne papiery.

szukam filmów, które mają godną polecenia tracklistę lub piosenki tak wpasowane w moment, że och i ach.
ostatnio widziałam parę perełek (disconnect, powrót do garden state i inne), więc pomóżta w
poszukiwaniach. a, nie obchodzi mnie zwykły soundtrack w formie melodii - muszą coś śpiewać (chyba, że
tworzył go...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Witam poszukuje dwóch tytułów, juz raz pytałam o nie na forum, sprawdziłam także nostalgię - bez rezultatów,
mam nadzieje, że może tym razem się uda:

1) film z gatunku horror lub thriller opowiadał o małym, spokojnym, ale mrocznym jak się później okazuje,
miasteczku w którym jest olbrzymie jezioro i w tym...