Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

witam , poszukuje filmu chyba chiński, japoński te klimaty o dziewczynie a chyba raczej jej rodzinie mieszkają razem nie mają za dużo pieniędzy i chyba nagle pojawia się propozycja pracy dobrze zarobkowej w kopalni chyba wyburzanie czy coś, tylko muszą tam byś sami mężczyźni, ale ona się tam dostaje bo się ukrywa....

Film oglądałam chyba od połowy i bardzo dawno temu :) Główną bohaterką jest dziewczyna (chyba ruda, chyba w lokach ...). która zachodzi w ciążę i pracuje jako krawcowa (szycie sukni, coś takiego). Ma złe relacje z matką i musi mieszkać sama. Opis dość skąpy (więcej nie pamiętam), ale może komuś coś świta...? :)

Kim jest ten pan ze zdjęcia http://zapytaj.onet.pl/Category/001,003/2,27786993,Znacie_tego_goscia.html ?
Ktoś mi powiedział, że to postać z jakiegoś filmu, ale nie pamięta tytułu ani nazwy granej przez niego postaci. Ja też nie wiem, jak go znaleźć, a bardzo mi zależy. Nie mogę spać, jeść, wciąż szukam...

Oglądałam go jakieś 10-15 lat temu, na pewno nie Polski. W lesie znaleziono chatkę w której mieszkała młoda dziewczyna nie potrafiła mówić a raczej jej mowa była bełkotem. Była zupełnie dzika. Nie pamiętam kto ją znalazł? ale z tego co pamiętam to jacyś ludzie. Początkowo nie mogli jej do siebie przekonać, uciekała...

wyleciał mi z głowy

użytkownik usunięty

Ktoś pamięta film irlandzki/nowozelandzki/australijski film o rudej dziewczynie, uznawanej za brzydką? Tytuł chyba
jednowyrazowy. Film ceniony.

Pewna grupa ludzi zabija innych z przyszlosci (wiedza gdzie dokladnie sie pojawią i ich zabijają) dostają za to
sztabki srebra ? czy czegos takiego.

Nie mogę sobie przypomnieć nazwisk aktorów (na czym głównie mi zależy), ale myślę, że łatwiej będzie
znaleźć film po opisie niż aktora/aktorkę.

Film był o pani adwokat/prawnik, która musi bronić byłego męża po nieudanym napadzie na bank.
Pamiętam, że miała dużo psów w domu, jej obecny mąż dostał awans na (chyba)...

więcej

Witam szukam dowolnego typu gatunków filmów gdzie się akcja dzieje na wyspie. Chodzi mi klimat wyspy jak np. w filmie "6 dni 7 nocy"

Witam,
Szukam tytułu bajki oglądanej przeze mnie w dzieciństwie na vhs. kaseta musiała być wydana przed
rokiem 1998.
Była to bajka podobna do 'baśni tysiąca i jednej nocy' orientalna, dziejąca się pewnie na bliskim
wschodzie. Składała się tak jakby z 2 czy 3 części, ale najbardziej pamiętam taką w której...

pamiętam, że w tym filmie była grupa ludzi, którzy walczyli ze złoczyńcami czy coś w tym stylu i jednym z tych
ludzi był wojownik chyba samuraj albo coś w tym stylu. Miał na sobie kostium, który zakrywał mu twarz. Wiem
tez, że nie mówił bo chyba po śmierci swojego mistrza przestał się odzywać. Kojarzy mi się tez,...

więcej