Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu, który widziałem w urywkach kilka lat temu. Historia opierała się na motywie dziennikarza, który
wpadł na jakiś wielki przekręt (rządowy czy kryminalny) i generalnie od tego różne typy próbowały go uciszyć.

Wiem że opis bardzo ogólnikowy, ale prawie nic nie pamiętam z tego filmy. Wiem że został...

Jest to film fantastyczny, dzieci wprowadzaja się do nowego domu, chłopiec znajduje wielką zakazaną księgę
i ją czyta. Bohaterowie książki zaczynają pojawiać się w prawdziwym życiu. Był tam bardzo mały potworek,
którego karmiło się miodem i w filmie był moment, kiedy dzieci musiały zrobić wokoł domu magiczny murek...

więcej

Witam, Poszukuje pewnego filmu. Kilka lat temu leciał on w TVP. Z tego co pamiętam opowiadał on o pewnej rodzinie, która mieszkała bojarze w Irlandii. Owa rodzina została rozdzielona ponieważ matka zmarła, a ojciec nie podołał obowiązkom. Z powodu alkoholizmu dzieci zostały rozdzielone i wydane na wychowanie do innych...

więcej

Możecie polecić jakieś dobre skandynawskie filmy?

INTELIGENTNYM psychopacie oraz policji ktora w inteligentny sposob stara sie rozwiklac zagadke.Znacie
takie?najlepiej aby akcja dziala sie w miescie na wzor nowego jorku(wieżowce itp).nowy.

Witam,

Szukam filmu: właściciel jakiejś winnicy / plantacji zostaje napadnięty, pomaga mu przypadkowa dziewczyna (która podróżuje), zatrzymuje się u niego i wiem że tam później pracuje . On jest bodajże wdowcem, jego żona umarła, albo miała wypadek (niestety nie pamiętam), wiem że aktor miał brodę :P

szukam filmu podobnego do księżniczka i cesarz, gdzie musza poslubić sie nie znająć sie
lub takie co napoczątku się nienawidzą ale pożniej się zakochują w sobie
lub podobne np.do sissi

akcja filmu zaczyna się nad jeziorem mężczyzna i kobieta kąpią się z nocy.Nic nie zapowiada tragedi kobieta ginie a mężczyznie udaje się przeżyć. Póżniej jest motyw lekarza który ratuje zycie syna gangstera a ten pózniej ratuje mu życie na ulicy. Pózniej męzczyznie wydaje się że widział swoją żone i dobrze mu się...

Film opowiada o psychopatycznym gliniarzu, który zakochuje się w żonie pewnego faceta (właściwie to ma
obsesję). Pamiętam scenę w filmie, że partner policjanta dowiaduje się jakoś o jego obsesji, a ten pozoruje
jego śmierć w akcji oczywiście samemu go zabijając. Ktoś pamięta co to za film?

szukam australijskiego filmu
Oglądałem go w latach 90
Jakieś sledztwo
Pamiętam że był jakiś aborygen
Albo gliniarz albo cywil
Bandziory podłożyły bombę mu w samochodzie on cos wyczuł i uciekł potem nastapił wybuch
Żeby ukryć zwłoki specjalnie wzowiono jakąs budowę
Pamiętam że jakiś gościu co jezdził spychaczem...

więcej