Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Film wojenny/dramat , dosc stary,wyprodukowany w latach 1970-1985.Akcja filmu dzieje sie podczas II wojny swiatowej.Przed hitlerowcami ucieka grupa ludzi.Uciekaja przez góry(prawdopodobnie Alpy).Ludzie ktorzy uciekali przed hitlerowcami to byla najprawdopodobniej zydowska rodzina.Byla tam jedna scena we filmie ktora...

więcej

Hrabina, która ma dużo pieniędzy i pałac, wie że niewiele czasu jej zostało i pragnie by sprowadzić jej wnuczkę do pałacu. Jej syn umarł a ona sprzeciwiała się jego małżeństwu z biedną kobietą, więc nie pozwala matce dziewczynki by mieszkała z nią w pałacu. Hrabina chce by dziewczynka odziedziczyła jej majątek i chce...

więcej

Kobieta w dzień Bożego Narodzenia jedzie do sklepu na zakupy, na parkingu zastaje źle zaparkowany samochód i nie może tam zaparkować. Aby się odegrać zostawia na samochodzie który był źle zaparkowany kartkę z jakimś napisem. Gdy wraca przed sklepem już nikogo nie ma oprócz 4 mężczyzn przy jej samochodzie, dla których...

więcej

... nie tylko goodbye lenin i królik po berlińsku : ) co polecacie?

w latach 94-95 w tvp1 chyba po teleexpresie puszczali ten sitcom. W pozniejszych odcinkach byly siostry syjamskie jak dobrze pamietam albo mi sie cos pomylilo . Z gory dziekuje za pomoc

http://www.filmweb.pl/film/Pierwszy+raz-2009-498684

Nawet lubię ten film, ale....
http://www.filmweb.pl/film/Pierwszy+raz-2009-498684

Lubię ten film ale bezczelność tego dzieciaka jest poniżej wszelkiego dopuszczalnego poziomu
chamstwa w cywilizowanym społeczeństwie, czasami myślę że eugeniczne sterylizacje...

więcej

Pamiętam tyle: dziennikarz zostaje wysłany do małej miejscowości, by odkryć jej fenomen - od lat nie zmienia się w niej liczba populacji. Zagadkę odkrywa zbyt późno, by móc zareagować: okazuje się, że po narodzinach nowego dziecka mieszkańcy poświęcają jednego z mieszkańców, by zachować tę samą ilość ludzi. By uniknąć...

więcej

Witam wszystkich. Bardzo długo poszukuję filmu i za chiny nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Krótki zarys
fabuły (tyle pamiętam) Gość przemierza Stany Zjednoczone samochodem. Ma ze sobą "kulę decyzyjną" w
kształcie bili "8". Co jakiś czas przy jej pomocy podejmuje dalsze decyzje. W pewnym momencie w radio
słyszy...

Witam znacie jakieś filmy coś w ten deseń : ,, Błękitna głębia '' , ,, Nie wszystko złoto co się świeci '' ?

szukam takich robionych techniką Rotoskopową widziałem tylko przez ciemnie zwierciadło.