Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Zadający motyw ustala ile tytułów należy podać. Będzie sprawiedliwiej, bo będzie
można podać łatwy motyw i zażądać np 7 tytułów, albo podać coś ambitniejszego i
zażądać dwóch.
Czasem motyw jest zbyt banalny a czasem zbyt trudny, stąd ten pomysł. Wymaganą
liczbę piszemy w nawiasie, jak ktoś by nic nie napisał,...

Film o byłym agencie KGB który mieszka w USA i jest byłym agentem FBI. W przeszłości był mordercą na
zlecenie KGB i zabijał za pomocą ukrytej linki w zegarku. Film kończy się jego śmiercią.

Witam
Szukam filmu, który oglądałem w latach 90 w telewizji.Opowiadał o wojowniku z prastarych czasów,który przeniósł się w czasie do ameryki i poznał tam taką rudą rozpieszczoną młodą dziewczynę(albo to ona się przeniosła w czasie nie pamiętam) co jeździła kabrioletem i mieli przygody.Mogło być że to ona się...

Jedyna scena jaką pamiętam to właśnie ta gdzie jakiś gość (dość ważny,myślę,że film rozgrywał się w starożytności albo średniowieczu) podciął sobie żyły i puścił się z prądem rzeki.

Witam szukam filmu film jest o ojcu i synu w tytule było cos o ziemi chyba, na koncu ojciec zmarł na raka a syn poszedł z ludzmi dalej syn sie ich pytał czy moze im zaufać a oni mu odpowiadają ze tak syn miał w tedy bron a koleś kazał mu ja odłożyć koleś był z zoną i z dziecmi swoimi
wie ktos jak sie ten film...

Czy i ja mogę o coś zapytać?Szukam filmu,w którym młoda dziewczyna była wysmiewana w szkole,mieszkała
z tatą,i po wypowiedzeniu jakiegoś zaklęcia stała się piękna i zaczęła zabijać.I nie chodzi mi o Carrie.Błagam
pomóżcie bo był świtny ten film

Pamiętam, że główna bohaterka ( Chinka chyba ) była dziewczyna, która podjęła pracę u amerykańskich ludzi
o pracę w kopalni by odszukać ojca tak mi się wydaje .. Przebrała się za chłopaka by móc tam pracować .. i
poznała tam chyba syna szefa, pomiędzy nimi coś zaiskrzyło .. .

Zna ktoś ?

Henryk Sienkiewicz i JRR Tolkien

Eseje można by pisać o podobieństwach i synonimiczności twórczości obu pisarzy. Tolkien zaczytywał się w
dziełach naszego Mistrza, czerpał z nich pełnymi garściami i przenosił do swojego świata fantasy. Zbieżność i
bliźniaczość jego motywów, postaci i wątków z książkami takimi...

więcej

Blagam pomozcie.szukam filmu o dziewczynie ktora chyba mieszkala z ojcem i byla wysmiewana w
szkole.wypiwiedziala jakies zaklecia i stala sie piekna po czym zaczeka zabijac.i nie chodzi i Carrie. Blagam
pimozcie bo film byl swietny

Witam

Pewnie od razu zostanie mi przypisana opinia dewianta ale szukam pewnego filmu
erotycznego który był emitowany w telewizji 15-20 lat temu. Jako dzieciak znalazłem go
nagranego na jednej z kaset VHS moich rodziców. Bardzo lubiłem go oglądać jak rodziców
nie było w domu:) Niewiele pamiętam z tego filmu....

więcej