Bardzo chciałbym się zapoznać z czysto francuskim kinem. Może polecicie od czego można zacząć i co obejrzeć? :)
Oglądałam go bardzo dawno, w tv, jakoś koło roku 2005, ale po jakości filmu sądzę, że był wyprodukowany
przed 2000 rokiem. Film był raczej produkcji amerykańskiej, z lat ok. 70 (nie znam się, ale auto było
mniej więcej z tamtego okresu).
Na początku jechała grupka znajomych autem przez most i to auto wpadło do...
Hej,widziałam kilka ładnych lat temu film - najpewniej horror niestety nie pamiętam jakiej produckcji (chyba USA - ale nie dam sobie ręki uciąć). Opowiadał historię kobiet które zostały porywane przez mężczyzne żyjacego w lesie.I pewnie razu budzi się kobieta przywiązana do drzewa z zszytym brzuchem- świeżo co. Próbuje...
więcej
Oglądałam go parę alt temu był to film coś a la bajka ale występowali w n im prawdziwi
aktorzy. Było tam coś o jakiejś magicznej fasoli , o jakiejś histori rodzinnej o jakichś
złotych jajkach . Pamiętam że główny bohater starał sie odkryć tą historię . Oglądałam 1
część a drugiej już nie i po tych kilku latach...
Szukam filmu pewien bogaty Amerykanin zatrudnia 2 meksykaninów na ogrodzie. Wkrótce on się rozwodzi traci pieniądze i z pomocą przychodzą mu zatrudnieni meksykanie który jeden z nich wygrał fortunę na loterii. Chcą oni zalatwić wize dla siostry do stanów wiec w chodzą w układ, że amerykanin ożeni się z siostrą tych...
Oglądany jakieś 5-7 lat temu. Główni bohaterowie to para - młoda dziewczyna i chłopak, świat dotknęła jakaś katastrofa. Do domku pary przybywa inny młody mężczyzna - nie pamiętam, czy był on wojskowym, rebeliantem czy kimś takim. Chłopak głównej bohaterki udaje się do miast w poszukiwaniu jakiegoś...
Witam szukam jakichś w miarę zabawnych komedii, ale najchętniej z jakimś przesłaniem . Typowe głupkowate komedie typu "American Pie " czy "Straszny Film " mi nie podchodzą . Fajnie by było gdyby filmy były o ludziach w związkach o ich problemach itp ( aczkolwiek nie takie typowe komedie romantyczne )
To...
Szukam tytułu filmu o agresywnym policjancie, który pomagał młodemu małżeństwu po włamaniu a, potem się
okazało, że sam za nim stał i zaczął ich prześladować. Film został nakręcony w latach 80-tych lub na początku
90-tych. Z góry dziękuje za pomoc !
Akcja dzieje się w czasie II wojny światowej chyba w getcie i tam jakiś facet kłamie wszystkich że niedługo
koniec wojny i ze bedą wolni a tak naprawde to on nadaje niby przez radio czy cos
tyle pamiętam