Witam, poszukuję tytuł polskiego filmu z lat 80 lub 90. Akcja toczy się w domu dziecka. Pamiętam, że ludzie przyjeżdżali do tego domu by wybierać dzieci do adopcji, była tam mała ładna dziewczynka, którą nikt nie chciał bo była chora. Przyjechał do tego domu jakiś facet który był parę dni i ją polubił . Na końcu tego...
więcejinteligentnych. którzy "bawia sie" policją, najlepiej nakreconych w wiekszych miastach oraz po roku 2000.
wiecie może o cyzm mówię?
Często w filmach akcji mamy sceny wydające się przyśieszone i jakby przeskakujące trochę.
Jak nazywa się ten efekt i jak go osiągnać?
Nie wiem czy to był konkretnie horror ale akcja polegała na tym, że 2/3 facetów zamontowało kamery w różnych miejscach i oglądali na żywo to co ludzie robią, napuszczali na nich różne trupy/zwierzęta etc. Na koniec do ich tego "centrum dowodzenia" wdarły się te bestie, które sami nasyłali na innych. Help.
Szukam amerykańskiego thrilera którego oglądałem kilka lat temu. Generalnie głowną tematyką była para która wplatała sie w jakieś mafijne sprawy. Kojarzy mi sie cos odnosnie porwania dziecka ale tego nie jestem pewien. Charakterystyczna scena ktora mi zapdala w pamiec to ta gdy kobieta trafia przez przypadek do...
Zabawa polega na odgadnięciu, jaki to film, czytając informacje na ich temat.
Gatunek: Akcja, Sci-Fi
Produkcja: USA
Rok Produkcji: 1987
Więcej nie mogę wam powiedzieć, bo od razu się domyślicie ;)
Oglądałam ten film dawno temu i już nie pamiętam dokładnie, ale bohaterem był facet <chyba Amerykanin>, który mieszkał z dziewczyną <też chyba Amerykanką> w Japonii, albo innym azjatyckim kraju... I wcześniej był związany z dziewczyną z tego właśnie kraju, ale ona zmarła i zaczęła ich nawiedzać, tzn. jej duch i chciała...
więcej