Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Od dłuższego czasu poszukuję filmu. Wiem, że był puszczany w polskich kinach w okolicach 2011-
2012, najpóźniej 2013 roku, ale obstawiałabym raczej lata 2011/12. Pamiętam tylko fragmenty trailera: grupa
młodych ludzi walczy na pustynnej arenie z potworami. Jeden z nich przypomina behemota z Heroes of Might
and...

więcej

Zna ktoś jakieś dobre filmy o nawiedzonych miejscach?

Co zrobiliście ?! Nie da się z tego korzystać !!

Witam, szukam filmu, którego fabuła mniej więcej brzmi tak : małżeństwo nie ma pieniędzy więc wpadają na pomysł aby obrabować bank. Kupują nieopodal sklepik i robią z niego cukiernię. Tak naprawdę, cukiernia jest dla nie poznaki bo pod ową cukiernią kopią pod ziemią tunel do banku. Przytrafiają im się śmieszne sytuacje...

więcej

Film leciał na tvp1 lub tvp2.
Był budynek jakby w rodzaju więzienia. Byli tam mężczyźni i kobiety. Ciągle były jakieś bójki
między (chyba) nowo przybytymi a siedzącymi już tam dłużej. Pamiętam jeszcze tylko, że był
tam gang (narkotykowy chyba) który współpracował z strażnikami (mieli jakieś taryfy
ulgowe za to,...

więcej

... SCIENCE FICTION ...

THE MATRIX
"The Matrix" - 10/10
"The Matrix: Reloaded" - 10/10
"The Matrix: Revolutions" - 10/10

TERMINATOR
"The Terminator" - 9/10
"Terminator 2: Judgment Day" - 6/10
"Terminator 3: Rise Of The Machines" - 10/10
"Terminator: Salvation" - 10/10

UNIVERSAL SOLDIER
"Universal Soldier" -...

Szukam aktorki z którą widziałam film USA w latach 2000-2006 grała rolę bogatej kobiety z jakiegoś powodu z amnezją (zanikiem pamięci), dlaczego nie wiem. Pod koniec filmu odzyskuje pamięć i scena końcowa dzieje się albo w jakimś biurze gdzie została zwabiona albo w gabinecie lekarskim, trwa walka z jakimś mordercą....

więcej

Dr Emmet Brown Clara Juliusz Vern No i Murthy

W czasie oglądania "Wichrów namiętności" z jakiegoś powodu przypomniał mi się dawno oglądany film, być może był z podobnego okresu - pierwsza połowa XX w.

Pamiętam (chyba) Brytyjczyków ubranych w białe stroje "kolonialne", mogła to być Afryka.
Główna bohaterka została zarażona chorobą weneryczną i z tego powodu...

więcej

Film o współczesnym HIOBIE, ojcu 2 dzieci któremu całe życie wali się na głowę.
Dowiaduję się że jest śmiertelnie chory, za wszelką cenę próbuje zarobić pieniądze na
utrzymanie rodziny, co doprowadza do tragedii, śmierci przez uduszenie nielegalnych
pracowników. Film z aktorem Latynoskim leciał ostatnio na Canal...

więcej