Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Chcę znajomej Chince przedstawić Polskę ukazaną na filmie i nie bardzo wiem, co
pokazać. W Chinach jak to w Chinach - wiedza o Polskiej kulturze, historii, jest znikoma,
więc nie wiem czy pokazywanie filmów w stylu Popiół i Diament, albo Nóż w Wodzie ma
sens. Myślałem też o czymś w stylu Pianisty, Liście Schindlera...

więcej

użytkownik usunięty

W filmie był maluch a w nim były ukryte pieniądze ?
Na końcu się o niego licytowali.

Witajcie. Ostatnio reklamowali polski film, gdzie bodajże małżonkowie budzą się w hotelu,
a tam III rzesza. Liczę na pomoc :)

Oglądałem kiedyś film o żydach w renesansie albo średniowieczu, nie jestem pewien
jakie to były czasy.
W mieście w którym się dział zabijano i torturowano żydów.
Zaczęły się morderstwa i na każdym ciele wycinano literę.
Na końcu filmu dowiadujemy się że litery miały ułożyć słowo DESIRE.
Mógłby ktoś mi podać...

więcej

Mam pytanie, czy ktos pamieta tytul amerykanskiej kreskowki lecącej po (albo zaraz przed) motomyszach z marsa, wczesnym rankiem (okolo 7) na polsacie, w polowie lat 90'? Kreskowka o malym żółtym(jasnozielonym?) kolesiu/skrzacie w calosci rysunkowa, a na koncu kazdego odcinka byl krotki fragment, gdzie bohater byl z...

Witam,poszukuje komedii romantycznej,którą oglądałem jakiś czas temu. Głownym
bohaterem był sprzedawca drogich samochodów ,pracował bodajże dla ojca (ale nie
jestem pewien) . Sprzedawał auta kobietom (mówił ,że to jest ostatnia sztuka i nie może
sprzedać) i umawiał się z nimi.Na końcu pamiętam moment jak sprzedał...

więcej

Witam poszukuje filmów w których jest motyw od zera do milionera. Mogą być to filmu gangsterskie, które bardzo lubię typu: scarface lub jakieś typu Wilk z Wall Street.

Jako że wielokrotnie byliście pomocni - proszę jeszcze raz o pomoc odnośnie filmu:

jedyna scena jaką pamiętam to to że akcja dzieję się w więzieniu i że jakiś gosc odsiaduje kare i zamykają go w jakims ciemnym karcerze chyba na dziedzincu - na bardzo dlugi czas - walczy o niego jakis prawnik - i kiedy udaje mu sie...

więcej

Dnia 21.06 na Polsacie lecial film komediowy o policjancie ktory zachowuje sie jak zwierze,
ma wszczepione organy zwierzece. Ratuje on chlopca z jeziora, potem poznaje dziewczyne
z ktora jest na randce i ktorej obsikal dom. Jest tam tez scena jak zakochal sie w kozie.
Na.koncu oni sa szukani w lesie i udaje im...

więcej

1.Pamiętam bardzo mało szczegółów. Wiem, że akcja dzieje się w
USA, chyba pod koniec XIX lub na początku XX wieku. Rodzina mieszka na farmie lub
ranczu. Jest ojciec, matka i chyba dwie córki. Starsza z nich jest nauczycielką w miejscowej
szkole. Pewnego razu przyjeżdża do nich młody chłopak, ale nie pamiętam skąd...

więcej