Poszukuję filmu,który kiedyś widziałem w dzieciństwie na polsacie (chyba nawet
dwukrotnie), pamiętam nie za wiele szczegółów i są ciutkę niepewne więc nie oczekuje
cudów. Ale do rzeczy.
W filmie na pewno była mowa o upadku kilku meteorów(lub tajemniczych obiektów) - które
stopniowo okazywały się pojazdami...
Cześć właśnie zbieram się do pisania pracy licencjackiej na temat uzależnień od papierosów, narkotyków i alkoholu w gimnazjum. Jakieś przykładowe filmy w tym kierunku mogą być dokumentalne.
dzięki z góry
Szukam filmu, który fabułą trochę przypomina film "Listonosz zawsze dzwoni dwa razy",
młoda atrakcyjna blondynka jest żona niewidomego właściciela- nie pamiętam albo
zajazdu ze stacją benzynowa, albo zakładu mechaniki pojazdowej, nawiązuje romans z
pracownikiem męża- on pojawia się w tym filmie znikąd, chyba jest...
Szukam filmów podobnych do 1492: Wyprawa do Raju czy Misja.
Gdzieś po głowie chodzi mi film o tej tematyce, kojarzę jakiegoś blondwłosego bohatera w charakterystycznym morionie (hełmie) i zbroi hiszpańskiego konkwistadora, film prawdopodobnie z lat 80. Kiedyś musiałem go oglądać, ale mogę coś mieszać, np. sprawa nie...
Młody chłopak ze swoim kolegą okradali dom, kolega zginął (chyba sam się postrzelił).
Pamiętam jeszcze, że wcześniej główny bohater mieszkał ze swoim ojcem, który się upijał
i grał na akordeonie. Chłopak zniszczył mu akordeon i uciekł z domu. Ojciec znalazł pracę -
mył okna w biurowcu. Potem był jakiś motyw, że...
Witam!
Poszukuję filmu noir, z typowymi dla tego gatunku scenami. Mam na myśli ciemne, mokre
ulice itp. Wiem ze wyżej opisana przeze mnie scena jest bardzo charakterystyczna dla tego
rodzaju filmu, jednak w żadnym nigdy jej nie uświadczyłem. Jeżeli znacie takie filmy byłbym
wdzięczny za wszelką pomoc.
(Filmy z...
Oglądałam kiedyś, bardzo dawno temu film,do którego chciałabym wrócić, ale w żadne
sposób nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Nawet nie jestem w stanie podać żadnego
aktora, który tam występował. Jedyne co pamiętam to to, że akcja toczyła się na
przedmieściach jakiegoś miasta US. Głównymi bohaterami była dwójka...
Witam. Mam pewien problem ponieważ przypomniał mi się film o młodej lekarce(blondynce), która była wdową i bodajże przyjechała do jakiegoś amerykańskiego miasteczka by zaradzić zarazie,która się tam pojawiła. Wiem, że to niezbyt dużo informacji, ale pamiętam ten film jak przez mgłę. Kojarzy mi się jeszcze, że był to...
więcej
Witam.
Poszukuję filmów z niesamowitą atmosferą.
Najchętniej zobaczyłabym takie osadzone w
wykreowanym przez twórców świecie, najlepiej
magicznym, fantastycznym. Trudno mi dokładnie
napisać o co mi chodzi, ale tłumacze najdokładniej
jak umiem. Ciepły, przyjemny, piękny,
zachwycający, uroczy, magiczny,...