Grupa ludzi poluje na białego nosorożca
Pamiętam że na koniec go wypuszczają bo okazuje się że miał iśc dla kłusowników
Wydaje mi się,że mało jest tu fanów polskiego kina bo jak porównam ilość głosów oddanych na filmy amerykańskie z ilością głosów oddanych na polskie filmy to jest przepaść.Ja na chwilę obecną mam ocenionych 385 polskich filmów.Obejrzanych oczywiście mam więcej,ale to każdy tak ma,dlatego pytam tylko o ocenione.Etiudy i...
więcej
Przypomniałem sobie o filmie który oglądałem dawno temu i chciałbym go raz jeszcze
obejrzeć. Pamiętam że opowiadał on o dziewczynce imieniem Amanda, mieszkała ona ze
swoim ojcem który był profesorem na uniwersytecie. Mieszkali tylko we dwoje, jej matka
zmarła kiedy była bardzo mała. Po jakimś czasie dziewczyna...
Witam, poszukuje pewnego filmu a za nic nie moge przypomnieć sobie tytułu, zarys fabuły jest taki:
świat podzielony jest na kilka stref(zone, dystrykt?) najbiedniejsi ludzie żyją w pierwszej gdzie pracują ale nie dostają wynagrodzenia tylko wypłata przedłuża im czas życia, jeśli nie pracujesz to Twój licznik czasu...
Byli młodszy brat i siostra i byli oni w sierocińcu/domu dziecka akcja to był jak Western
dziki zachód ameryka w dawnych czasach i siłą ich rozdzielili bo nikt nie chciał mieć 2
dzieci oni nie chcieli ale ich siłą rozdzielili z tego co pamiętam. Jak by coś Siostra była
starsza chyba coś koło 14 lat a brat 7-8 . I...
Witam.
Od dłuższego czasu szukam pewnego serialu anime, który mógł być emitowany w Polsce
w latach 2002-2009. Jedyne co pamiętam to to, że bohaterowie dostawali/odnajdywali
jakieś kule (nie chodzi mi tu o Dragon Ball), było ich bodajże 7 lub 9, dzięki nim
dokonywali czegoś w stylu transformacji i dostawali...
Poszukuję filmu,który kiedyś widziałem w dzieciństwie na polsacie (chyba nawet
dwukrotnie), pamiętam nie za wiele szczegółów i są ciutkę niepewne więc nie oczekuje
cudów. Ale do rzeczy.
W filmie na pewno była mowa o upadku kilku meteorów(lub tajemniczych obiektów) - które
stopniowo okazywały się pojazdami...
Cześć właśnie zbieram się do pisania pracy licencjackiej na temat uzależnień od papierosów, narkotyków i alkoholu w gimnazjum. Jakieś przykładowe filmy w tym kierunku mogą być dokumentalne.
dzięki z góry
Szukam filmu, który fabułą trochę przypomina film "Listonosz zawsze dzwoni dwa razy",
młoda atrakcyjna blondynka jest żona niewidomego właściciela- nie pamiętam albo
zajazdu ze stacją benzynowa, albo zakładu mechaniki pojazdowej, nawiązuje romans z
pracownikiem męża- on pojawia się w tym filmie znikąd, chyba jest...